Evenimentul ZileiSocialLa școală și sâmbăta? Cum poate să se schimbe programul elevilor

La școală și sâmbăta? Cum poate să se schimbe programul elevilor

La școală și sâmbăta? Cum poate să se schimbe programul elevilor
La școală și sâmbăta? Cum poate să se schimbe programul elevilor. Ministrul Educației a oferit ultimele detalii despre cum poate arăta noua programă.

Școală sâmbăta. Nu, nu este utopie. Deși încă nu se știe cu siguranță când pandemia va permite elevilor să se întoarcă în bănci, aceștia au parte de o veste neplăcută. Aceștia urmează să fie chemați la școală și sâmbătă, în ideea de a recupera „materia pierdută”.

Anunțul privind școala sâmbăta a venit ministrului educației, Sorin Cîmpeanu, la Europa FM. Acesta susține că toate unitățile de învățământ din țară vor avea nevoie de activități remediale. Ministrul spune că aceste cursuri suplimentare vor fi făcute în afara orelor din semestrul al II-lea. Prin urmare, atât elevii, cât și dacălii vor fi nevoiți să petreacă mai multe ore la școală pentru recuperare.

La școală și sâmbăta? Cum poate să se schimbe programul elevilor

„Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că trebuie făcute față în față. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei aferent semestrului 2. Deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcție de specificul fiecărei școli”, a arătat ministrul Sorin Câmpeanu.

Toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educație remedială, a precizat ministrul. Sorin Cîmpeanu spune că au fost identificate deja fondurile necesare: este vorba despre 30 de milioane de euro, care vor proveni din fonduri europene.

Pe 8 februarie în școli. Dar depinde doar de evoluția pandemiei

Deocamdată, de luni, 11 ianuarie, elevii revin din vacanța de iarnă și reiau cursurile online.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara săptămâna aceasta că s-a ajuns la un acord cu privire la redeschiderea școlilor. Teoretic, elevii vor începe semestrul al doilea pe 8 februarie în bănci. Această dată este, însă, condiționată de situația epidemiologică.

Și profesorul Mircea Miclea afirma că este necesar un efort suplimentar din partea elevilor. Fostul ministru al Educației era de părere că implementarea unor cursuri pe timp de vară erau necesare.  Cea mai bună variantă în viziunea sa era să se organizaze meditații și cursuri de recuperare a materiei pierdute în august.


Accesează: