Evenimentul Zilei > Actualitate > HAOS CREAT DE AMBRAMBURICA. Când începe şcoala? Sâmbătă sau luni, cum vrea fiecare
HAOS CREAT DE AMBRAMBURICA. Când începe şcoala? Sâmbătă sau luni, cum vrea fiecare

HAOS CREAT DE AMBRAMBURICA. Când începe şcoala? Sâmbătă sau luni, cum vrea fiecare

Deşi a anunţat cu surle şi trâmbiţe că anul şcolar va începe de luni, 17 septembrie, ministrul Educaţiei le-a dat mână liberă directorilor să organizeze festivităţile de sâmbătă, 15 ale lunii. Declaraţia a declanşat un adevărat haos printre profesori şi părinţi, care nu sunt lămuriţi dacă trebuie sau nu să-şi încheie vacanţa mai devreme.

„Nu facem nicio recomandare în acest sens", a anunţat ministrul, acum câteva zile, referindu-se la data festivităţilor de deschidere a anului şcolar. Anunţul a căzut ca un trăsnet pe capul directorilor şcolari, care s-au văzut în situaţia de a dezbate cu părinţii şi profesorii cum e mai bine să procedeze. Aşa se face că în unele şcoli din ţară nu se ştie nici la această oră când va avea loc serbarea de "Bun venit" a elevilor, în timp ce altele au hotărât că data de 17 va rămâne bătută în cuie.
„Pentru ce să-i ameţim pe copii? La noi vor începe luni, de la ora nouă dimineaţa, aşa cum e firesc. Mai greu îi aduci din vacanţă sâmbăta", spune Eugenia Baciu, profesoară de limba română din Ploieşti.
Cei mai indecişi par să fie inspectorii din Capitală, unde nu există unanimitate în ceea ce priveşte data festivităţilor şi fiecare a interpretat în manieră proprie anunţul ministrului Ecaterina Andronescu. „Cele mai multe încep de pe 17, dar există excepţii care vor veni la şcoală de sâmbătă. Nu ştim unde, că nu ne-au anunţat", spune Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.
Ideea de a veni în weekend la serviciu i-a nemulţumit în special pe dascălii din judeţul Botoşani, care au protestat împotriva faptului că ziua de sâmbătă va fi neplătită. Ca urmare, inspectorul şcolar i-a adunat astăzi pe directorii şcolilor botoşănene pentru a lua o nouă decizie.
Secret de stat în şcoli
Părinţii sunt şi mai abramburiţi. „Fiica mea începe liceul în acest an, la Â«Tudor Vianu» din Bucureşti. Am sunat la şcoală şi mi s-a spus că nu se ştie încă dacă trebuie sau nu să venim sâmbătă la deschiderea de an şcolar. Ne-au spus să revenim cu un telefon vineri. Se poartă de parcă ar fi secret de stat”, povesteşte nemulţumită o bucureşteancă. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: