Evenimentul ZileiSocialCând va începe școala în mod normal. Sunt trei scenarii. Declarațiile ministrului Educației

Când va începe școala în mod normal. Sunt trei scenarii. Declarațiile ministrului Educației

Când va începe școala în mod normal. Sunt trei scenarii. Declarațiile ministrului Educației
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre cele trei scenarii pe care le are în vedere cu privire la redeschiderea şcolilor.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că sunt trei scenarii în vederea redeschiderii şcolilor. Dar, decizia finală va fi  luată pe 2 februarie
Ministrul Educaţiei a subliniat faptul că este necesară o prudență mai mare cu privire la întoarcerea elevilor la şcoală. Având în vedere apariția noii tulpini a coronavirusului este posibil să se revină asupra deciziilor.

 Când află elevii și profesorii dacă vor începe școala fizic

„Avem în vedere trei scenarii. Decizia finală O nouă discuție va avea loc pe 2 februarie. Responsabilitatea e partajată în dată de 2 februarie. Autoritățile sanitare cu competență trebuie să se pronunțe”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Am primit asigurări, din partea celor care au competenţa să se exprime cu privire la evoluţia epidemiologică, asupra faptului că şansele de schimbări spectaculoase sunt foarte mici, aşa că şcolile se vor deschide după scenariile deja anunţate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației: Recuperarea materiei se va face începând cu luna februarie, odată cu reîntoarcerea copiilor în școală.

„Avem un program cu cinci ore, numărul mediu pe săptămână, vreme de 16 săptămâni, februarie -martie, aprilie-mai. Dacă sunt cinci ore pe săptămână, e ușor de imaginat o oră în plus în fiecare zi sau poate mai puțin, sau poate mai mult”, a spus ministrul.

Ministrul Educației: Prioritate au la vaccinare cei care lucrează în grădinițe deoarece acestea se vor menține deschise și în scenariul roșu.

„Numărul celor care vor să se vaccineze a fost de 168.000. Numărul crește zilnic, semnificativ. Am prioritizat cadrele didactice. În grădinițe este planificat prioritar pentru vaccinare întreg personalul”, a explicat ministrul.

Sorin Cîmpeanu exclude posibilitatea ca elevii să revină în școli într-un scenariu hibrid

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit şi despre apariția unui posibil focar noua tulpină de SARS-COV-2 într-o școală din București.

„Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați ai școlii, celelalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide. Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație care este îngrijorătoare”.

„Sunt convins că se va întâlni și grupul tehnico-științific din CNCSU, s-a luat deja decizia închiderii școlii și partea de secvențiere genomică, pentru a confirma dacă este vorba de noua tulpină britanică, durează câteva zile, vom avea săptămâna viitoare acest răspuns. Până atunci, DSP are în atenție cu atenție această situație de la Școala Gimnazială nr.28 din Sectorul 2”, a declarat Ministrul Educatiei.


Accesează: