Evenimentul Zilei > Social > Ce trebuie să știe elevii despre examenele naționale: Tematica de pregătire va fi simplificată
Ce trebuie să știe elevii despre examenele naționale: Tematica de pregătire va fi simplificată

Ce trebuie să știe elevii despre examenele naționale: Tematica de pregătire va fi simplificată

Tematica de pregătire pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat va fi adaptată la actualul context, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Tematica de pregătire pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat va fi simplificată.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că tematica pentru aceste examene va fi adaptată la realităţile acestui an şi va fi anunţată din timp.

„Atâta vreme cât elevii, părinţii, profesorii solicită ca examenele naţionale să fie susţinute la datele planificate, să fie susţinute cu prezenţă fizică, dacă nu corelezi măcar tematica de examen cu realităţile acestui an, ar însemna să negi evidenţele şi să spui că nu a fost nici un fel de problemă”, a declarant Sorin Cîmpeanu.

Potrivit spuselor ministrului tematica de examen va fi pregătită și anunțată din timp. Sorin Cîmpeanu a precizat că elevii trebuie să o cunoască din timp ca să se poată pregăti.

„Tematica de examen pentru evaluarea naţională şi bacalaureat va fi adaptată la realităţile acestui an. Iar această adaptare va fi luată în modul cel mai obiectiv şi profesionist cu putinţă şi va fi anunţată din timp. Pentru că deja elevii care susţin examenele naţionale trebuie să cunoască ce vor avea ca tematică la examenele naţionale”, a declarat ministrul Educaţiei.

Tematica de pregătire va fi simplificată

El a menţionat că a promovat în guvern, în primă lectură, Ordonanţa de Urgenţă pentru introducerea pachetului de măsuri remediale. Actul normativ reglementează recuperarea pierderilor generate de predarea on-line, de accesul deficitar la tehnologie sau la internet.

„Săptămâna viitoare, înainte de începerea şcolilor, sunt convins că vom aproba această ordonanţă. Deci trebuie să creăm cadrul și să asigurăm resursele necesare. Am luat măsura extinderii perioadei în care elevii îşi pot încheia situaţia şcolară pe primul semestru. Aceasta a fost prelungită până la 8 săptămâni de la revenirea în şcoală. Am luat măsura reducerii numărului de note necesar încheierii situaţiei şcolare.  De la trei, patru, cinci note vor fi două note minim”, a mai spus ministrul Educaţiei.