Evenimentul ZileiSocialSorin Cîmpeanu vrea cât mai puţini elevi în clasă. Numărul maxim: „24 – 26 de copii”

Sorin Cîmpeanu vrea cât mai puţini elevi în clasă. Numărul maxim: „24 – 26 de copii”

Sorin Cîmpeanu vrea cât mai puţini elevi în clasă. Numărul maxim: „24 – 26 de copii”
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că vrea modificarea metodologiei pentru reducerea numărului de elevi în clase, începând din această toamnă.
Sorin Cîmpeanu a declarat că vrea modificarea metodologiei pentru reducerea numărului de elevi în clase. Ministrul Educaţiei a precizat că vor fi între 24-26 de elevi în clasă.

Decizia ministrului este pentru a preveni infectarea elevilor cu noul coronavirus. Spaţiile cât mai mari ar reduce riscul de infectare printre elevi şi profesori.

Sorin Cîmpeanu: „Am fost întotdeauna adeptul unui număr de elevi mai mic pe clasă. Îmi declar public disponibilitatea de modificare a metodologiei pentru reducerea numărului de elevi în clase, începând din toamnă.

În timpul anului nu există această posibilitate. De obicei școlile foarte aglomerate sunt în centre mari, aglomerate, unde riscul de a fi în scenariul roșu sau galben este mai mare, și atunci este posibilă spațierea”.

„Cu cât numărul e mai mic, cu atât atenția e mai puternică și rezultatele sunt mai bune. 24 – 26 de copii în clasă e un număr maxim”, a declarat ministrul Educaţiei la hotnews.

Sorin Cîmpeanu vrea cât mai puţini elevi în clasă

Recent, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut o serie de precizări cu privire la deschiderea școlilor pe data de 8 februarie.

„Dorința Guvernului României de a limita dreptul ministrului Educației de a introduce în online școala românească a fost, într-adevăr, o voință politică, o dorință politică.

Decizia însă nu este politică. Decizia a fost luată împreună cu specialiștii în domeniul sănătății, a spus ministrul.

„Da, ministrul Sănătăţii a susținut această dată. Sigur că au fost analizate și măsurile adoptate de alte state, care au o rată de infectare apropiată de cea a României și acolo școlile sunt deschise. A fost o concluzie unanimă, dacă asta doriţi să aflaţi”, a mai spus ministrul Educației.

„Da, pe 2 februarie va fi o şedinţă de reevaluare a trendului epidemiologic, va fi şi o ședință a Consiliului Național pentru Situații de Urgență.

Pe baza hotărârii se va lua decizia finală, pe 2 februarie.

A fost aleasă această dată tocmai pentru a avea aproape o săptămână înainte de data de 8 februarie, pentru a putea să se pregătească școlile, profesorii, elevii, părinții”, a concluzionat ministrul. Mai multe date despre redeschiderea şcolilor puteţi citi AICI.


Accesează: