Evenimentul Zilei > Social > Sorin Câmpeanu, despre deschiderea școlilor. Cum a fost luată, de fapt, decizia
Sorin Câmpeanu, despre deschiderea școlilor. Cum a fost luată, de fapt, decizia

Sorin Câmpeanu, despre deschiderea școlilor. Cum a fost luată, de fapt, decizia

Joi seară, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut o serie de precizări cu privire la deschiderea școlilor pe data de 8 februarie, odată cu începerea semestrului al II-lea.

Sorin Câmpeanu a făcut precizări cu privire la deschiderea școlilor pe data de 8 februarie, odată cu începerea semestrului al II-lea. Printre altele, Ministrul Educației a spus că ministrul Sănătății a fost de acord cu această dată. Și că a fost o concluzie unanimă a specialiștor care au participat la această întâlnire.

„Dorința Guvernului României, exprimată prin Ordonanța de Urgență numărul 2, care ar limita la data de 8 februarie dreptul ministrului Educației de a introduce în online școala românească a fost, într-adevăr, o voință politică, o dorință politică. Decizia însă nu este politică. Decizia a fost luată împreună cu specialiștii în domeniul sănătății, care au pus în același spațiu realitățile din sănătate și realitățile din educație.

Au participat Institutul Național de Sănătate Publică, au participat reprezentați CNCSU, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, deci a fost o decizie bazată pe realități, bazată pe trendul epidemiologic. Această decizie, aşa cum s-a spus”, a spus ministrul Sorin Câmpeanu.

„Da, ministrul Sănătăţii a susținut această dată. Sigur că au fost analizate și măsurile adoptate de alte state, care au o rată de infectare apropiată de cea a României și acolo școlile sunt deschise. A fost o concluzie unanimă, dacă asta doriţi să aflaţi”, a mai spus ministrul Educației.

„În ceea ce privește eventuale declarații preliminare, Guvernul României, cred că în ansamblul lui, și-a manifestat opțiunea atunci când a adoptat Ordonanța de Urgență numărul 2, săptămâna trecută”.

Sorin Câmpeanu, despre deschiderea școlilor: Va fi o ședință reevaluare a trendului epidemiologic

„Da, pe 2 februarie va fi o şedinţă de reevaluare a trendului epidemiologic, va fi şi o ședință a Consiliului Național pentru Situații de Urgență. Pe baza hotărârii se va lua decizia finală, pe 2 februarie. A fost aleasă această dată tocmai pentru a avea aproape o săptămână înainte de data de 8 februarie, pentru a putea să se pregătească școlile, profesorii, elevii, părinții”.

„Nu, pentru scenariul roșu, doar grădinițele și învățământul primar va veni la școală și va veni la școală până când rata de infectare va atinge pragul de 6. La pragul de 6, întreaga localitate se închide, deci, evident că și școala se închide.

Dar scenariul roșu, începând de la rata de infectare 3, va continua activitatea, în acest scenariu, vor continua activitatea grădinițele și învățământul primar. Până când s-ar putea, sigur, nu ne dorim să se atingă rata de infectare 6, dar dacă totul se întâmplă, sigur că totul va fi închis peste 6.

Deci, cu alte cuvinte, scenariul roșu – funcționează grădinițe și învățământ primar, scenariul galben, funcționează grădinițe, învățământ primar și clasele terminale, iar în scenariul verde funcționează absolut toate școlile. Păstrându-se, precizare importantă, păstrându-se toate celelalte restricții. Această decizie privește doar calendarul și modul de deschidere a școlilor. Celelalte restricții, portul măștii și altele, rămân în vigoare”, a mai spus ministrul la Antena 3.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.