Evenimentul Zilei > Politica > PSD s-a apucat să facă opoziție. Florin Cîțu și Vlad Voiculescu, chemați în Parlament
PSD s-a apucat să facă opoziție. Florin Cîțu și Vlad Voiculescu, chemați în Parlament

PSD s-a apucat să facă opoziție. Florin Cîțu și Vlad Voiculescu, chemați în Parlament

PSD s-a apucat să facă opoziție. Premierul Florin Cîţu și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu să fie chemați la Parlament, cere PSD.

PSD s-a apucat să facă opoziție. Reprezentanții formațiunii au solicitat conducerii Camerei Deputaţilor invitarea premierului Florin Cîţu în plen. Ei vor să-i pună întrebări în legătură cu bugetul de stat la dezbaterea „Ora prim-ministrului”.

„Am depus la Biroul permanent, în conformitate cu art. 207 din Regulamentul Camerei, o solicitare, în cadrul „Orei prim-ministrului”, undeva în perioada 15 – 19 februarie să-l invităm pe prim-ministru. Tema dezbaterilor va fi ‘Bugetul tăierilor – moartea economică a României”, a anunţat, marţi, în plenul Camerei, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Biroul permanent al Camerei Deputaților va lua o decizie în privinţa cererii PSD în şedinţa următoare.

PSD s-a apucat să facă opoziție. Voiculescu, chemat la Parlament

Tot grupul parlamentar al PSD de la Camera Deputaţilor îl vrea și pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la ”Ora Guvernului”.

„În numele grupului parlamentar al PSD, am depus la Biroul permanent o solicitare ca domnul ministru Vlad Voiculescu să vină la ‘Ora Guvernului’ în perioada 8-12 februarie. Tema pentru care îl invităm este situaţia spitalelor din România în ceea ce priveşte măsurile preventive, gestionarea şi managementul riscului în saloanele în care sunt amplasate sau utilizate instalaţii de furnizare oxigen pentru pacienţi”, a mai spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor.

Raportul lui Nelu Tătaru, cerut de Parlament

Acesta spune că PSD a făcut, de asemenea, o altă solicitare către Vlad Voiculescu. Ei cer raportul elaborat de Ministerul Sănătăţii în perioada în care era ministru Nelu Tătaru.

„De asemenea, am făcut aceeaşi sesizare la adresa preşedintelui Camerei Deputaţilor, ştiţi foarte bine că în vederea exercitării controlului parlamentar (…). Preşedintele Camerei poate să solicite oricărei instituţii documente clarificatoare cu privire la o temă.

Cred că e foarte important pentru toţi să vedem ce spunea acel raport, ce măsuri erau propuse şi dacă printre ele se regăseau şi măsuri pentru a preveni tragedia de la Balş. Am depus la Comisia de sănătate un document, în atenţia domnului Tătaru, preşedinte al acestei comisii, acelaşi raport.

Dorim să îl ceară Comisia de sănătate domnului ministru şi să ni-l pună la dispoziţie în vederea controlului parlamentar”, a afirmat Simonis.