Alina Gorghiu, despre redeschiderea şcolilor. În opinia sa, trebuie să ne luăm şi după măsurile din alte ţări.
„Este foarte bine să ne luăm și după măsurile luate de alte țări europene. Vrem, nu vrem, suntem obligați să ne uităm și peste graniță să vedem care sunt deciziile luate și de ceilalți”.

Alina Gorghiu, despre redeschiderea şcolilor. Tările europene care au deschis şcolile

„În Austria, începând cu 7 februarie, sub rezervă evoluției epidemiologice, învățământul primar și secudar vor reveni prin rotație la învățământul față în față. Același lucru se întâmplă și în Belgia, în format hibrid. Bulgaria, învățământ față în față din 4 ianuarie. Cehia, grădinițe deschise. Cipru, iar lista poate continua.

Sunt trei țări care au decis să păstreze învățământul în online: Danemarca, Portugalia și Germania, în anumite landuri. Dar cu mențiunea că se va deschide învățământul față în față, pe măsură analizei epidemiologice.

Ca atare, concluzia mea, fără niciun fel de analiză politică, va spun că îmi doresc teribil să avem o redeschiderea a grădinițelor și a școlilor cât mai curând posibil, bineînțeles în condiții de siguranță”, a spus Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu: Lumea s-a plictisit de povești spuse în campanie

„Lumea care se uită la noi s-a plictisit de povești spuse în campanie care nu se mai concretizează. Dacă acest partid, coaliție, nu va face ce trebuie, vom avea de plătit imens, ca și clasa politică.

Când ai câștigat în alegeri 24%, beneficiezi în Coaliție de atâtea posturi. Ca atare, este imposibil că fiind cu UDMR și USR-PLUS la masă negocierilor să iei tu toate pozițiile de prefect în România.

Rezultatul te-a împins către o bucățică mai mică în negociere. Sunt sigură că a fost o negociere dură și destul de complicată. Îmi pare rău pentru filialele care au pierdut această poziție de prefect”, a concluzionat Alina Gorghiu la Antena 3.