Evenimentul Zilei > Politica > Războiul rozelor. Alina Gorghiu îi cere socoteală Ralucăi Turcan
Războiul rozelor. Alina Gorghiu îi cere socoteală Ralucăi Turcan

Războiul rozelor. Alina Gorghiu îi cere socoteală Ralucăi Turcan

O fostă președintă a PNL, Alina Gorghiu o atacă pe o altă fostă șefă a PNL, Raluca Turcan

Miercuri seară, pe FB, Alina Gorghiu, senator al PNL i-a cerut socoteală Ralucăi Turcan, proaspăt numită ministru al Muncii în Cabinetul Cîțu.

,,Cer explicații Ministerului Muncii pentru întârzierea recalculării indemnizațiilor pentru foștii deținuți politici și urmașii lor, potrivit majorării făcute de Legea 159/2019,,.

Apelul redactat de Alina Gorghiu într-un stil sec și autoritar nu a primit încă un răspuns de la  Raluca Turcan.

Alina Gorghiu a atașat pe FB și un document oficial care reprezintă comunicarea instituțională inițiată de senatoarea liberală cu ministrul Raluca Turcan.

În documentul purtând  antetul Senatului, Alina Gorghiu îi cere ministrului Turcan să-i prezinte detaliat situația dosarelor depuse de foștii deținuți politici pentru recalcularea indemnizațiilor.

,,Având în vedere speța expusă vă solicit respectuos să îmi comunicați pentru fiecare județ în parte, situația dosare  depuse în acest sens, câte dintre ele au fost soluționate, câte sunt în analiză și de cât timp,, scrie Alina Gorghiu.

Care încheie ritos corespondența oficială cu colega ei: ,,Aștept cu interes răspunsul dvs. Cu stimă, Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului,,.

Turcan și Gorghiu s-au succedat una după alta la șefia PNL

Preocuparea lăudabilă  a Alinei Gorghiu față de situația financiară a fostilor deținuți politici poate să fie justificată. Politic. Dar senatorul PNL știe bine că problema reclamată nu îi poate fi, încă, imputată colegei ei, Raluca Turcan. Aceasta a intrat în minister de mai puțin de o săptămână.

Atitudinile ofensive dintre cele două liberale sunt binecunoscute în partid. Raluca Turcan este cea care a înlocuit-o pe Alina Gorghiu în funcția de președinte al PNL în anul 2017. 

Iar când una dintre ele a ocupat președinția PNL, cealaltă i-a făcut opoziție. Și invers.

Ambele ocupă poziții importante în stat. Gorghiu este vicepreședinte al Senatului iar Turcan este ministru. Iar cu o zi în urmă, soțul Alinei Gorghiu a fost numit de premierul Florin Cîțu în funcția de consilier onorific al său.

Tensiunile din interiorul PNL nu au intrat în vacanța de sărbători. În fiecare zi, parlamentari, europarlamentari, foști miniștri ai Cabinetului Orban și lideri locali ai PNL susțin un tir încrucișat împotriva lui Ludovic Orban, a premierului iar acum, împotriva câte unui ministru.

Raluca Turcan și-a instalat banda de alergare la Ministerul Muncii

Ministrul Turcan a confirmat miercuri, în exclusivitate pentru Antena 3, că şi-a adus banda de alergare la minister. Aceasta a fost instalată în baia instituției.

Şefa de la Ministerul Muncii spune că are nevoie să facă sport, pentru că munceşte câte 16 ore pe zi la minister şi vrea să fie în formă şi să menţină sănătoasă.

Raluca Turcan a avut montată acea bandă de alergare şi în Palatul Victoria, timp de un an, cât a fost vicepremier al României.