Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul se completează cu nume noi. USR PLUS a nominalizat patru secretari de stat
Guvernul se completează cu nume noi. USR PLUS a nominalizat patru secretari de stat

Guvernul se completează cu nume noi. USR PLUS a nominalizat patru secretari de stat

Alianța USR PLUS a nominalizat încă patru secretari de stat care vor ocupa posturi la Cultură, Educație, Energie, Tineret și Sport.

Alianța USR PLUS a nominalizat patru secretari de stat în Guvernul Cîțu.

Lista secretarilor de stat din Guvernul Cîțu a fost completată cu încă patru nume. Este vorba de patru secretari de stat care au fost propuși de Alianța USR PLUS.

Numele noilor numiți și ministerele în care vor activa au fost anunțate printr-un comunicat de presă al Alianței.

La Ministerul Culturii a fost propusă, pentru funcția de secretar de stat Iulia Popovici. Aceasta este prezentată drept „critic şi curator de artele spectacolului, expert în programe culturale româneşti şi europene, autoare de cărţi despre sectorul cultural independent”.

În anul 2016 Iulia Popovici a fost consilier al ministrului Culturii, Corina Şuteu. În ultimii 15 ani ea a lucrat ca redactor al revistei „Observator cultural”.

Fondatorul școlii finlandeze de la Sibiu

Pentru Ministerul Educaţiei USR PLUS l-a propus ca secretar de stat pe Radu Szekely, „fondatorul Şcolii Finlandeze de la Sibiu”. Potrivit comunicatului de presă, acesta are o experienţă de peste 20 de ani în educaţie. Dintre aceștia, 15 ani sunt în sistemul de educaţie finlandez.

Conform comunicatului, din 2007, Radu Szekely este expert consultant al Comisiei Europene. El activează în domeniul Educaţie şi Cultură şi în domeniul Tineret şi Cercetare.

De asemenea, Alianţa USR PLUS a propus un secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului. Este vorba despre Adrian-Ştefan Cârstea, antreprenor, absolvent al Universităţii Politehnica Bucureşti.

La Ministerul Energiei a fost propus Vlad Sinca. Acesta este economist cu o experienţă de zece ani în domeniul energiei, în poziţii de management la diferite companii.

USR PLUS pregătește lista cu secretari de stat

Conform comunicatului de presă, la Ministerul Afacerilor Externe, USR PLUS a fost propus ca subsecretar de stat pe Mihai Sandu. Acesta a fost consilier în Administraţia prezidenţială, expert în Parlament şi în Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit comunicatului de presă, el se „se bucură de o experienţă şi expertiză bogată în domeniul politicii externe”.

Sursa citată mai precizează că în zilele următoare, Alianţa USR PLUS va definitiva lista de propuneri pentru toate poziţiile de demnitate publică.

„Pentru ocuparea funcţiilor politice care au revenit USR PLUS în urma negocierilor din coaliţie, conducerea USR PLUS a lansat la începutul lunii ianuarie un apel de candidaturi, deschis atât membrilor de partid, cât şi experţilor din afara partidului, pentru a alege cei mai buni oameni în funcţii publice”, se arată în comunicatul de presă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.