Evenimentul ZileiEVZ SpecialVestea momentului despre pensii. Premierul Cîțu, anunțuri și despre buget și salarii

Vestea momentului despre pensii. Premierul Cîțu, anunțuri și despre buget și salarii

Vestea momentului despre pensii. Premierul Cîțu, anunțuri și despre buget și salarii
Premierul Florin Cîțu a vorbit luni despre cele mai spinoase probleme ale momentului. Pensiile și salariile. În privința pensiilor primul ministru afirmă că vrea pensii bazate pe contributivitate.

Vestea momentului despre pensii. „Bugetul de pensii crește deja cu 8 miliarde. Cu 1,1% din PIB suplimentar față de anul trecut. Ne uităm la modificarea a 2 legi care au făcut probleme finanțelor publice. Prima e legea salarizării unitare, care a creat inechități. A doua e legea pensiilor, coaliția a spus de la început că vrea pensii bazate pe contributivitate. Se lucrează la aceste 2 legi

Nu știm dacă vor fi gata. Facem bugetul pe legislația în vigoare la legea salarizării, pe lângă corectarea unor lucruri, vom introduce criterii de performanță

Ne puteți urmări și pe Google News

Salariul va crește doar pe baza criteriilor de performanță

Salariul nu va crește prin decizii politice, ci pe baza unor criterii de performanță. Vom aplica ce se întâmplă la uniunea europeană, o rotație după unul sau două mandate. Se face o analiză a sporurilor, în paralel cu construcția bugetului

Legile vor fi făcute în 2021 și se vor aplica în 2022. Dacă se modifică pragul din lege, eu nu pot avea altă opinie decât legislația în vigoare. Dacă indicatorii pe care am lucrat de un an rămân așa, se deschid restaurantele, dacă se modifică indicatorii, atunci vom reveni. Aș vrea să fie toată economia deschisă”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Relaxarea în Capitală a fost făcută pe baza legislației în vigoare

Cîțu a mai spus că măsura de deschidere a restaurantelor, barurilor, sălilor de spectacol și a celor de jocuri de noroc s-a luat pe baza legislației în vigoare. El spune că legislația poate fi modificată, dacă experții în sănătate vor considera că se impune acest lucru.

„Aceste relaxări au fost luate pe legislația în vigoare. Dacă se decide să se modifice acest prag de 3 la mie, sunt experti care pot discuta acest lucru. Eu nu pot avea altă opinie decât bazată pe legislația în vigoare”, a declarat luni premierul Florin Cîțu.

El a avertizat că toate măsurile de protecția sanitară rămân în vigoare și, dacă Bucureștiul va depăși din nou pragul de 3 infectări noi la mia de locuitori, restaurantele vor fi închise.

„Dacă indicatorii se modifică și se trece din nou peste 3 la mie, vom reveni asupa măsurilor. Această relaxare nu înseanmă că vom renunța la mască, toată lumea să respecte recomandările”, a conchis premierul.


Accesează: