Evenimentul ZileiActualitatePensiile și salariile îi scot pe oameni în stradă. Se anunță proteste vehemente în România

Pensiile și salariile îi scot pe oameni în stradă. Se anunță proteste vehemente în România

Pensiile și salariile îi scot pe oameni în stradă. Se anunță proteste vehemente în România
Nemulțumiți de pensii și salarii, venituri care nu vor crește, oamenii vor ieși în stradă, duminică, pentru a protesta.

Pensiile și salariile lipsite de perspectiva măririlor dau naștere la proteste. Pentru că aceste venituri nu vor fi mărite, oamenii au început deja să-și verse oful pe Executivul condus de Florin Cîțu. Mișcări de proteste vor avea loc, duminică, la Guvern, la Președinție și la mai multe ambasade. Vor fi demonstrații în mai multe orașe ale țării și mișcările vor începe de la ora 11.00, conform Antena 3.

Pensiile și salariile îi scot pe oameni în stradă pentru mișcări de proteste

„Mâine de la ora 11 și până la ora 13 vor avea cele mai de amploare proteste din acest an. În fața a 20 de insituții publice din România, în același timp. La Ministerul de Finanțe, Ministerul Muncii, Administrația Prezidențială sau în fața Guvernului României. Sau chiar în fața sediului central al Partidului Național Liberal vor protesta oamenii.

Principalele nemulțumiri sunt legate de faptul că salariul minim pe economie ar trebui să crească în acest an, doar 41 de lei net. Față de cel puțin 100 de lei cât cer marile federații. Oamenii sunt nemulțumiți și de pensii pentru că nici acum nu știu cu cât vor crește pensiile. Sau dacă vor beneficia doar de acea mică creștere, de 3%, adică o indexare cu inflația”, anunță sursa citată.

Și înghețarea salariilor este una dintre măsurile care au stârnit mari nemulțumiri

De asemenea, oamenii sunt nemulțumiți și de înghețarea salaruiilor în mediul bugetar. „Oamenii mai cer și eliminarea acelei măsuri prin care salariile din sectorul public sunt înghețate în acest an la nivelul lunii decembrie a anului trecut. Aceste proteste de mâine au loc după un alt șir lung de proteste organizate în ultimele săptămâni în marile orașe din țară, în fața Prefecturilor sau chiar în fața Administrației Prezidențiale.”


Ce se schimbă pentru români din 2021. Florin Cîțu a prezentat ultimele măsuri luate

Anunț de ultimă oră. Ce spune Câțu despre creșterea pensiilor și salariilorAccesează: