Evenimentul Zilei > Actualitate > Guvernul lui Florin Cîțu, ședință de urgență. Ce se schimbă în campania de vaccinare
Guvernul lui Florin Cîțu, ședință de urgență. Ce se schimbă în campania de vaccinare

Guvernul lui Florin Cîțu, ședință de urgență. Ce se schimbă în campania de vaccinare

Campania de vaccinare va fi dezbătută, astăzi, în cadrul unei ședințe ținute de Guvernul lui Florin Cîțu.

Guvernul condus de premierul Florin Cîțu va discuta despre vaccinare. Executivul se întrunește, astăzi, începând cu ora 14.00, într-o ședință ce se va defășura on-line. Pe agenda reuniunii se vor afla mai multe acte normative ce vizează campania de vaccinare pentru coronavirus.

„Vorbim de ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind unele măsuri de recrutare sau plata personalului implicat în procesul de vaccinare, este în proces de avizare şi sper ca avizele să fie gata până vineri. Bineînţeles aprobarea limitelor pentru ministere, pentru a începe bugetarea pentru 2021. Sunt şi acestea în curs de avizare”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, discuții despre vaccinare

„După discuţiile pe care le-am avut în şedinţa de Guvern astăzi, am hotărât ca vineri să mai avem o şedinţă de Guvern, încă nu ştim ora exactă, în funcţie de cum vin avizele. Dar avem câteva lucruri care trebuiesc clarificate în această săptămână. Este hotărârea de Guvern cu personalul esenţial care trebuie vaccinat şi trebuie să vină până vineri, în etapa a doua.

Vorbim de ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind unele măsuri de recrutare sau plata personalului implicat în procesul de vaccinare, este în proces de avizare şi sper ca avizele să fie gata până vineri. Bineînţeles aprobarea limitelor pentru ministere, pentru a începe bugetarea pentru 2021. Sunt şi acestea în curs de avizare. Sunt principalele lucruri pe care vreau să le aprobăm vineri. Va fi o şedinţă de Guvern cred că online vineri. Cam acestea sunt lucrurile pe care le-am decis astăzi în şedinţa de Guvern”, a mai explicat premierul.

„Au fost situaţii în trecut când plata a fost supraevaluată”

„Trebuie clarificat mecanismul de plată. Cred că mergem într-o direcţie, aşa cum am folosit şi până acum, prin Ministerul Sănătăţii. Cu decontare de la bugetul de stat. Dar aici eu vreau să fiu atent la criterii pentru că au fost situaţii în trecut când plata a fost supraevaluată. Atunci vreau să mă asigur, să fie foarte clar că avem criterii clare prin care se definesc aceste cheltuieli care pot fi decontate de la Ministerul Sănătăţii, prin bugetul de stat”, a mai spus Florin Cîțu.

„Ne uităm la soluţia de a deconta aceste cheltuieli şi din fonduri europene. Se pare că mergem şi în direcţia aceasta să putem să găsim şi acolo spaţiu, dar în acest moment folosim ceea ce ştim şi ceea ce am folosit şi în 2020, decontare prin Ministerul Sănătăţii, mecanismul şi apoi de la bugetul de stat”, a conchis șeful Executivului.