Evenimentul Zilei > Economie > Florin Cîțu: „Am stopat căderea economiei generată de criza de sănătate! Vom avea revenire în V”
Florin Cîțu: „Am stopat căderea economiei generată de criza de sănătate! Vom avea revenire în V”

Florin Cîțu: „Am stopat căderea economiei generată de criza de sănătate! Vom avea revenire în V”

Premierul Florin Cîțu a declarat că România a fost la un pas de o prăbușire economică în 2020, din cauza pandemiei de Coronavirus.

Noul premier al României, Florin Cîţu a afirmat joi dimineață că în anul 2020 a fost stopată o cădere aproape inevitabilă a economiei, ce a fost generată de criza de sănătate apărută din cauza pandemiei de Coronavirus.

În același timp, el premierul Florin Cîțu recunoaște că România a reușit, întru-un timp record să şi genereze „cea mai rapidă revenire din istorie după o perioadă de criză”, adăugând că în „2021 țara noastră va avea parte o creştere solidă”.

„În 2020 am stopat căderea economiei generată de criza de sănătate şi am generat cea mai rapidă revenire din istorie după o perioadă de criză.

O revenire a economiei în V. Reformele pe care le vom implementa în acest guvern, împreună cu tot ce am făcut în 2020, garantează o creştere economică solidă în 2021 pentru țara noastră”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

El a dat asigurări că „vom avea o economie puternică şi mai eficientă de care să beneficieze toţi românii”.

Ce se va întâmpla în 2021?

Premierul Florin Cîțu a susținut într-o declarație de presă la Palatul Victoria că nu vor exista tăieri de salarii în perioada următoare și că veniturile bugetarilor rămân la nivelul decembrie 2020, urmând a fi făcută o analiză amplă în acest sens.

Cîțu le promite oamenilor însă că salariul minil pe economie va crește touși în anul 2021.

„În ceea ce priveşte angajaţii din mediul bugetar, am spus-o tot timpul şi o să repet în continuare, nu sunt adeptul tăierii salariilor, nu vor fi tăiate salarii”, a declarat Cîțu.

„Analizăm dacă legea salarizării e eficientă, au apărut anomalii, vom face o analiză. Până atunci, veniturile angajaților din sectorul public se mențin la nivelul decembrie 2020. Legea a fost aplicată greșit în ultimii ani, spun eu”, a mai adăugat premierul.

Acesta a precizat și că salariul minim va crește peste rata inflației, cu 3,1% în 2021.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.