Evenimentul Zilei > Economie > Cât de bogat este ministrul Finanțelor, Florin Cîţu
Cât de bogat este ministrul Finanțelor, Florin Cîţu

Cât de bogat este ministrul Finanțelor, Florin Cîţu

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu deţine împreună cu fratele său mai multe terenuri agricole și păduri, casă, apartament. Are bani în conturi, dar și datorii.

Pe lângă terenurile dobândite prin donații, Florin Cîțu are o casă și un apartament, un cont la Raiffeisen Bank și un credit de 303.000 euro la ING. Ministrul Finanțelor a explicat că obține bani din exploatarea proprietăților sale: „Banii sunt din exploatarea proprietăților pe care le am. Vânzare-cumpărare înseamnă exploatare proprietăți. Am vândut terenuri. Am câștigat și în instanță, sunt donații” a spus Florin Cîțu.

Donaţii de la părinţi

Mai mult, Cîţu deţine, împreună cu fratele său  George Cîţu, câte 50% fiecare, din 3 terenuri de 1 hectar (teren agricol), 75 hectare (teren forestier) şi 1.250 mp (intravilan). Toate au fost obţinute prin donaţie de la părinții săi, Elena şi Vasile Cîţu, conform declarației de avere.

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, are un apartament de 130 mp în Capitală, jumătate dintr-o casă din Vâlcea şi mai are pe numele său două terenuri în afara Bucureştiului, dar deţine jumătate din fiecare. În conturi, are 400.000 de lei, iar în ce priveşte veniturile, anul trecut a obţinut aproape 300.000 de lei. Şeful de la Finanţe are, însă, şi datorii.

Un adevărat moşier

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu deţine jumătate dintr-un teren agricol, în suprafaţă de un hectar, situat în comuna Goleşti din judeţul Vâlcea. Terenul a fost dobândit în anul 2014 şi este obţinut de şeful de la Finanţe prin donaţie. De asemenea, Cîţu mai are jumătate dintr-un alt teren, dar forestier, cu o suprafaţă de 75 de hectare, aflat tot în judeţul Vâlcea, dar în comuna Voineasa. Terenul este din 2013 şi e obţinut tot prin donaţie.

La ambele terenuri, Florin Cîţu este titular numai pe jumătate, restul fiind pe numele lui George Cîţu, fratele său. Ambele terenuri sunt obţinute prin donaţie de la părinţii lor, Elena şi Vasile Cîţu.

Două terenuri şi două case:

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: