Evenimentul ZileiSocialMăsuri de relaxare în București. Se deschid restaurantele, teatrele, cinematografele la 30% din capacitate

Măsuri de relaxare în București. Se deschid restaurantele, teatrele, cinematografele la 30% din capacitate

Măsuri de relaxare în București. Se deschid restaurantele, teatrele, cinematografele la 30% din capacitate
Măsuri de relaxare în București. Se deschid restaurantele, teatrele, cinematografele la 30% din capacitate.

Măsuri de relaxare în București. Se deschid restaurantele, teatrele, cinematografele la 30% din capacitate.
Teatrele, cinematografele, restaurantele, barurile, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc din București pot fi redeschise la 30% din capacitate începând de luni, de la ora 6 urmare a unei decizii adoptate, vineri, de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgenta.

Astfel, s-a dispus reluarea activității în spatii închise, la o capacitate de maxim 30% în domeniul HORECA, precum și în domeniul cultural, de divertisment și recreativ începând cu data de 25.01.2021, ora 0,00, cu condiția menținerii ratei de incidență sub 3/1.000 de locuitori.

Bucureștiul rămâne în zona galbenă

Municipiul București rămâne pentru a cincea zi în zona galbenă în ceea ce privește rata de infectare cu noul coronavirus, cumulată la 14 zile, după ce duminică a înregistrat 2,37 cazuri la mia de locuitori, potrivit datelor anunțate de Grupul pentru Comunicare Strategică (GCS).

Vineri, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, afirma că decizia Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgenta a ținut cont de scăderea ratei de infectare cu noul coronavirus înregistrată în ultimele zile.

„În Bucureşti, astăzi (vineri – n.r.) am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidenţa este sub 3 la mie, fapt pentru care, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, să analizăm situaţia şi să luăm o hotărâre. Astfel, cu 47 de voturi ‘pentru’, un vot „împotrivă” şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment. Măsurile de relaxare vizează domeniul HORECA. Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 6,00 – 21,00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege”, a precizat Berbeceanu în cadrul unei declaraţii acordate presei.

El a menţionat, totodată, că în săli de spectacol, teatre şi cinematografe va fi permis accesul publicului în limita a 30% din capacitate. De asemenea, operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc li se va permite funcţionarea în limita a 30% din capacitatea sălilor, în intervalul orar 6,00 – 21,00.

Măsuri de relaxare în București, dar controale mai multe

Prefectul Capitalei a atras atenţia că a cerut organelor în drept să intensifice controalele pentru a se asigura că normele în vigoare sunt respectate şi a cerut bucureştenilor prudenţă în continuare.

„Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente şi, pe de o parte, acesta este motivul pentru care am hotărât ca aceste măsuri să fie relaxate începând cu data de luni. Pe de altă parte, am considerat ca toţi operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile dedicate activităţii pe care o desfăşoară, în conformitate cu prevederile legale. În mod categoric, vom fi intransigenţi. Anterior şedinţei extraordinare a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă am avut o întâlnire cu şefii Poliţei, Jandarmeriei şi IGSU de pe raza Municipiului Bucureşti. Am hotărât intensificarea controalelor pentru a verifica modul în care sunt respectate normele în vigoare”, a spus prefectul.

Măsuri de relaxare în București. Hotărârea CMBSU mai prevede că de luni activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00 – 23,00.

În aceeaşi hotărâre se mai stipulează că prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

 


Accesează: