Evenimentul ZileiSocialSurse. Punctul de pensie nu va creşte în 2021. Cîţu susţine că bugetul nu permite

Surse. Punctul de pensie nu va creşte în 2021. Cîţu susţine că bugetul nu permite

Surse. Punctul de pensie nu va creşte în 2021. Cîţu susţine că bugetul nu permite
Punctul de pensie nu va creşte în 2021 conform sursele Realitatea Plus, care au dezvăluit că premierul Florin Cîţu a luat această decizie de ultimă oră în urma unei discuţii recente cu preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Punctul de pensie nu va creşte în 2021. Aceasta este vestea de ultimă oră anunţată în exclusivitate la Realitatea Plus. Este o ştire foarte proastă pentru pensionari, care au aflat astfel că vor rămâne doar cu majorarea din 2020. Pensii la fel, aşadar…

Este vorba despre septembrie 2020, când punctul de pensie a fost majorat cu 14%. Cîţu consideră că bugetul ţării – serios afectat de pandemia de coronavirus – nu poate susţine o nouă majorare a pensiilor.

Punctul de pensie nu va creşte în 2021

„Premierul Florin Cîţu îşi doreşte ca punctul de pensie să nu crească nici în 2021. Nici măcar din luna septembrie. Astfel, pensionarii vor rămâne doar cu majorarea de 14% din septembrie 2020.

Asta pentru că bugetul ţării nu permite o altă majorare. Subiectul a fost discutat şi la Palatul Cotroceni, între Cîţu, ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare.

Ne aşteptăm ca la aceasta întâlnire să se fi discutat şi despre limitele de finanţare pentru fiecare minister. Cel mai probabil, Cîţu a spus că Bugetul va ajunge în Parlament la 4 februarie, dar conform informaţiilor Realitatea Plus, Bugetul nu este gata”, a transmis sursa citată în jurnalul de ştiri de la ora 17:00.

Ciolacu anunţase că punctul de pensie nu va creşte

De altfel, joi, 21 ianuarie 2021, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţate că punctul de pensie nu va creşte: „Pensiile vor îngheța. Cînd ai depășit datoria externă de 45%, este primul lucru pe care ți-l cere legea. Înainte de campania electorală, a ieșit economistul șef al BNR și a încercat să explice ce prevede legea. Când ajungi la 50% datorie externă, iar noi suntem la 47% – trebuie să tai din ajutoarele pentru asistența socială. Acestea sunt regulile.

Vom prezenta bugetul alternativ, unde vom demonstra că există banii și că se puteau majora pensiile. Românii trebuie să vadă și alternativele. Opoziția nu trebuie să vină doar să-i injure pe cei de la putere ci să prezinte și soluții.”

Ştire în curs de actualizare. Vă rugăm să reveniţi cu refresh pentru a afla ultimele informaţii despre acest subiect.

sursa: realitatea.net


Accesează: