Marele secret care te ajută să slăbești. Este cel mai simplu mod de a controla foamea

Marele secret care te ajută să slăbești. Este cel mai simplu mod de a controla foamea

Somnul suficient este marele secret de care trebuie să ținem seama pentru a putea controla greutatea corporală, acum, după sărbători.

Nutriționistul Cristian Mărgărit a precizat că pentru a scăpa de kilogramele în plus este nevoie să avem un program de somn suficient. Fără acest secret, va fi foarte greu să revenim la o greutate normală, dinainte de vacanța de Crăciun.

„Un mic mare secret pentru a controla foamea: somn suficient! Asta înseamnă să închidem «ecranele» cu 1-2 ore înainte de culcare, deci cu vreo 9 - 10 ore înainte de ora programată pentru trezire”, a scris pe rețelele de socializare nutriționistul Cristian Mărgărit.

sursa: arhivă EVZ

Recomandările nutriționistului Cori Grămescu

În acest context, nutriționistul Cori Grămescu a prezentat o serie de recomandări menite să-i ajute pe cei interesați să scape de kilogramele în plus. Aceasta a atras atenția că înfometarea nu poate fi o soluție pentru pentru cei care doresc să slăbească.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Văd des pe Instagram niște recomandări vecine cu tulburările alimentare. Porții nerealist de mici, mâncare foarte puțină, antrenamente foarte grele pe care majoritatea femeilor care au o viață normală nu le pot susține, reguli de la excluderea grăsimilor, reducerea drastică a carbohidraților, demonizarea fructelor dulci, dacă mănânci prea mulți morcovi te îngrași, dacă mănânci seara te îngrași, sucuri magice care îți topesc grăsimea de pe abdomen etc.”, a arătat nutriționistul și coacherul Cori Grămescu.

Potrivit spuselor sale, excesele alimentare duc la îngrășare, dar porțiile prea mici provoacă o senzație de foame, pe finalul zilei.

„Reamintesc că orice exces alimentar duce la îngrășare, nu o banană sau un morcov. De asemenea, trebuie să înțelegeți că ori de câte ori mâncarea voastră zilnică scade sub nivelul minim al ratei metabolice bazale și ori de câte ori porțiile pe care le consumați nu ating pragul de sațietate (volumul minim necesar pentru a întinde peretele stomacului în așa fel încât să se declanșeze acea sațietate, undeva la 450 g la o masă) este absolut normal ca spre finalul zilei atunci când vă relaxați sau vă consumați energia de peste zi să apară o senzație agresivă de foame”, a mai arătat Cori Grămescu.

sursa foto. Facebook

Înfometarea nu este o soluțue

Ea a subliniat că înfometarea nu este o soluție ci, dimpotrivă, este de natură să provoace alte efecte neplăcute. Astfel, un plan alimentar pentru o dietă de slăbire eficiente trebuie să fie flexibil și diversificat.

„Înfometarea nu este o soluție! Însă poți «câștiga» dureri le de cap, amețeli, lipsa de energie, dificultăți de atenție și memorie, iritabilitate, iar pe termen lung duce la dezechilibrele nutriționale care se pot manifesta sub diferite forme: probleme ale pielii, părului, unghiilor, anemii, creșterea rezistenței la insulină, probleme hormonale ș.a.m.d. Orice plan alimentar care se vrea eficient și sănătos trebuie să fie flexibil și diversificat. Viață noastră de zi cu zi nu este un set de reguli sau situații ideale!”, a scris Cori Grămescu.