Evenimentul Zilei > International > Joe Biden despre anchetarea fiului său: „E om mare… Cel mai inteligent om pe care îl cunosc”
Joe Biden despre anchetarea fiului său: „E om mare… Cel mai inteligent om pe care îl cunosc”

Joe Biden despre anchetarea fiului său: „E om mare… Cel mai inteligent om pe care îl cunosc”

Joe Biden a declarat că nu este îngrijorat de acuzațiile aduse fiului său, Hunter Biden, numindu-le o „mârșăvie”.

Biden a făcut aceste comentarii joi seara, la CBS, în cadrul emisiunii The Late Show.

„Avem mare încredere în fiul nostru”, a spus Biden când a fost întrebat despre anchetele împotriva lui Hunter.

„Nu sunt îngrijorat de nici una dintre acuzațiile care s-au făcut împotriva lui, sunt folosite ca să lovească în mine. Cred că este un fel de joc incorect, dar, uite ce e… E un om adult. Este omul cel mai inteligent pe care îl cunosc, vreau să zic din punct de vedere al capacității intelectuale pure, și, ă, cât timp el e bine și noi suntem bine.”

Într-un comunicat dat publicității de echipa de tranziție Biden – Harris că „afacerile fiscale” ale sale se află sub investigație federală.

Informațiile date publicității ulterior au arătat că în 2018 a început împotriva sa o investigație privind spălarea de bani, însă ancheta a fost întreruptă pe durata campaniei electorale.

Joe Biden a negat orice act reprobabil legat de afacerile comerciale ale fiului său.

Tot joi, cu câteva ore înainte de declarațiile lui Joe Biden, Donald Trump a postat un mesaj pe Twitter în care neagă că a avut vreun rol în investigațiile care îl vizează pe Hunter Biden.

„Nu am nimic de a face cu potențiala urmărire penală a lui Hunter Biden, sau a familiei Biden. Nu sunt decât alte Fake News. De fapt, cred că este foarte trist de privit.”

Anterior, Donald Trump îl criticase pe Procurorul General al Statelor Unite, William Barr, pe fondul informațiilor că acesta era la curent cu anchetele care îl vizau pe Hunter Biden, dar nu le-a dezvăluit nici opiniei publice, nici președintelui.

Între timp, Barr i-a spus lui Trump că dorește să se retragă din funcție la sfârșitul anului. Anunțul a fost făcut de Trump însuși, care i-a mulțumit în mod călduros pentru serviciile aduse, despărțirea dintre cei doi părând că a avut loc în mod amiabil.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.