Evenimentul Zilei > International > Biden aruncă bomba: „Dacă am un dezacord cu Harris, zic că sunt bolnav și demisionez” (VIDEO)
Biden aruncă bomba: „Dacă am un dezacord cu Harris, zic că sunt bolnav și demisionez” (VIDEO)

Biden aruncă bomba: „Dacă am un dezacord cu Harris, zic că sunt bolnav și demisionez” (VIDEO)

Joe Biden a declarat că nu are dezacorduri „morale” majore cu colega sa de candidatură, Kamala Harris, cei doi având o compatibilitate în privința majorității aspectelor.

Apărând împreună cu Harris în cadrul unui interviu realizat de Jake Tapper la CNN, Biden a declarat că va gestiona eventualele dezacorduri la fel cum a făcut și cu Obama, pe vremea când era vicepreședintele acestuia.

Dacă cei doi ar fi avut un „dezacord fundamental” legat de un „principiu moral”, Biden a explicat că ar fi demisionat sub pretextul unei boli și a spus că relația sa cu Harris este similară (!).

„Suntem compatibili în privința filosofiei guvernării și compatibili în privința abordării problemelor cu care ne confruntăm”, a spus Biden. „Când vom fi în dezacord, va fi ca în relația pe care Barack și cu mine am avut-o. Se va produce în privat. Ea va spune: «Eu cred că trebuie să facem A, B, C sau D», iar eu: «Îmi place A, nu-mi plac B și C. Hai să o facem, OK».”

Bâlbă sau senilitate?

Și Biden a continuat:

„Și, așa cum i-am spus lui Barack, dacă s-ar fi ajuns la un dezacord fundamental pe baza unui principiu moral, voi dezvolta o boală și voi spune că trebuie să demisionez.”

După care, bâlbâindu-se, Biden s-a grăbit să dezmintă că ar avea acum vreun dezacord cu Harris:

„Nu am… nu avem… și am discutat pe larg punctele noastre de vedere privind politica externă, politica internă, cu serviciile de informații.”

Și Biden a continuat să-și laude colega de alegeri.

Amiciția și aparenta armonie dintre cei doi Democrați reprezintă o schimbare față de momentul în care s-au confruntat față în față în alegerile primare.

Când Harris îl desființa pe Biden

În iunie 2019, la una dintre dezbaterile între candidații Democrați, Harris l-a demolat pe Biden pentru „palmaresul” său în materie de drepturi civice și prietenia cu doi senatori Democrați segregaționiști.

„Voi fi foarte directă cu vicepreședintele Biden, nu cred că sunteți un rasist și vă acord credit când promiteți că veți căuta un teren comun de înțelegere, dar mai cred, și asta este o credință personală și este dureros să vă aud vorbind despre reputația a doi senatori americani care și-au construit cariera pe segregație rasială în această țară”, a declarat Kamala Harris.

Evident, după ce Biden a ales-o pe Harris pentru a candida împreună, cei doi au executat o operație profilactică de ștergere a memoriei.