Evenimentul Zilei > International > SUA. Nici cu Joe Biden nu e bine pentru Black Lives Matter
SUA. Nici cu Joe Biden nu e bine pentru Black Lives Matter

SUA. Nici cu Joe Biden nu e bine pentru Black Lives Matter

O serie de ciocniri între poliție și manifestanți ai grupării, deja cunoscută pentru tulburările din perioada alegerilor prezidențiale americane, au avut loc în fața reședinței primarului din Los Angeles.

Cel puțin o persoană a fost arestată, duminică seara, după ciocniri între protestatari şi poliţie în faţa reşedinţei oficiale a primarului din Los Angeles, Eric Garcetti, relatează dpa, care citează media americane.

În urma violențelor, mai mulţi oficiali aleşi au denunţat intervenţia poliţiei ca fiind una brutală şi o încălcare a dreptului la liberă exprimare al manifestanţilor.

Înregistrări video difuzate pe platformele de social media au arătat cel puţin un ofiţer de poliţie agitând bastonul împotriva protestatarilor, dintre care unul se apăra cu o tigaie. O femeie a folosit o sticlă de apă pentru a para o lovitură de baston, scrie Agerpres.

O manifestantă a fost arestată sub acuzaţia de „linşaj”, termen depăşit care se folosea cu referire la încercarea de a scoate pe cineva din custodia poliţiei şi care a fost eliminat oficial din legislaţie. Cea arestată a fost eliberată după câteva ore.

Duminică a fost cea de-a 13-a zi de manifestaţii organizate de mişcarea Black Lives Matters la Getty House, reşedinţa primarului din Los Angeles.

Scopul protestatarilor este de a descuraja viitoarea administraţie a preşedintelui ales Joe Biden să-l numească pe Eric Garcetti într-un post la nivel federal.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE