Evenimentul Zilei > International > Joe Biden mai are puțin și „nășește” toată America (VIDEO)
Joe Biden mai are puțin și „nășește” toată America (VIDEO)

Joe Biden mai are puțin și „nășește” toată America (VIDEO)

Joe Biden a fost protagonistul unei noi gafe jenante, miercuri seara, când l-a apelat pe soțul lui Pete Buttigieg, proaspăt propus membru al guvernului, cu un nume de femeie.

Gafa a fost făcută atunci când Biden l-a anunțat pe Buttigieg, fost candidat eșuat în alegerile prezidențiale primare, ca viitor secretar al Transporturilor în administrația sa.

Buttigieg, care este homosexual, este căsătorit cu un bărbat al cărui nume este Chasten.

„Jill și cu mine ne-am bucurat întotdeauna să îi vedem pe Pete și Kristen – ă, Chasten, vreau să zic – împreună în campania electorală”, a spus Joe Biden, după ce a enumerat o meritele nominalizatului său. „Chasten a devenit un prieten apropiat al lui Jill și al meu.”

Jill este a doua soție a lui Biden și viitoarea Primă Doamnă. Cei doi s-au căsătorit în 1977, la cinci ani după ce prima soție a lui Biden, Neilia, și fiica lor, Naomi, au murit într-un accident de mașină.

Probabilul viitor președinte a prins drag de Buttigieg, despre care a spus că îi amintește despre răposatul său fiu, Beau Biden,  fost Procuror General al statului Delaware, care l-a îndemnat pe tatăl său să candideze pentru a treia oară la Casa Albă. Beau a murit în 2015.

Buttigieg nu are nici un fel de experiență în domeniul transporturilor, cu excepția administrării străzilor din orașul South Bend, în statul Indiana, unde a fost primar.

Fostul edil a apărat însă desemnarea sa la Transporturi:

„În concepția mea, călătoriile sunt sinonime cu dezvoltarea, cu aventura, chiar cu dragostea. De aceea, l-am cerut în căsătorie pe soțul meu, Chasten, într-un terminal de aeroport. Să nu lăsați pe nimeni să vă spună că (aeroportul) O’Hare nu este romantic.”

Faptul că Joe Biden i-a greșit numele lui Chasten, deși spune că îi este „prieten apropiat” nu trebuie să mire pe nimeni. Omul nostru are o istorie bogată a unor astfel de gafe.

Cea mai recentă este pocirea lui Jon Ossoff, candidat Democrat la Senat, numindu-l „Orsoff”.

„Salutați-l pe viitorul vostru senator american Jon Orsoff!” a spus Biden la Atlanta, susținându-i pe Ossoff și pe Raphael Warnock cu ocazia primului său eveniment de campanie electorală după încheierea alegerilor prezidențiale din noiembrie.