Evenimentul Zilei > International > Twitter recidivează după scandalul „Hunter Biden” și instituie Poliția Vaccinului
Twitter recidivează după scandalul „Hunter Biden” și instituie Poliția Vaccinului

Twitter recidivează după scandalul „Hunter Biden” și instituie Poliția Vaccinului

„În cadrul unei pandemii, dezinformarea privind vaccinul prezintă o provocare majoră și tot mai mare la adresa sănătății, și toți avem un rol de jucat.”

Acesta este anunțul făcut de echipa de securitate a Twitter pe 16 decembrie, precizând că va cere retragerea postărilor mincinoase în privința vaccinurilor începând cu săptămâna viitoare, după modelul Facebook și YouTube, scrie Le Figaro.

Astfel, platforma de socializare va putea cere utilizatorilor să elimine afirmațiile false care sugerează că vaccinurile sunt folosite pentru a vătăma sau controla populațiile, minciuni în privința efectelor negative ale vaccinurilor sau punerea sub semnul întrebării a existenței înseși a COVID-19, dar și a necesității de a se vaccina.

Utilizatorii care se vor încadra în aceste categorii vor fi obligați să își șteargă postările dacă vor să poate publica din nou.

De la începutul anului 2021, Twitter ar putea aplica avertismente sub mesaje despre care va aprecia că reprezintă zvonuri fără fundament sau informații incomplete sau scoase din context în legătură cu vaccinurile.

Vaccinul, moțul pandemiei

Până acum, rețeaua socială s-a mulțumit să aplice reguli privind dezinformarea în legătură cu pandemia în general, dar nu făcuse nici un anunț legat în mod special de vaccinuri.

Twitter urmează astfel exemplul Facebook și YouTube, care au anunțat o reglementare draconică, începând cu luna octombrie, având scopul oficial de a interzice dezinformarea privind vaccinurile și eforturile de a zădărnici campaniilor de vaccinare.

Conducerea Twitter nu a precizat cine sunt cei care vor stabili dacă o postare despre vaccinuri este „mincinoasă”.

Perseverare diabolicum

Rețeaua Twitter a fost în centrul unui uriaș scandal legat de cenzură, în campania electorală din Statele Unite, când a blocat agresiv orice mesaje despre scandalul laptopului lui Hunter Buden. Inclusiv pe cele ale președintelui Donald Trump. Inclusiv contul ziarului care a publicat primul dezvăluirile, New York Post.

Nu doar că Hunter Biden nu a contestat autenticitatea informațiilor vehiculate – care au fost cenzurate de Twitter – , dar împotriva fiului lui Joe Biden au fost declanșate două investigații ale autorităților federale.

Ulterior, audiat în Senatul american, patronul Twitter, Jack Dorsey (foto), a declarat că a greșit cenzurând acele postări.

Asta nu îl împiedică să recidiveze acum. Și nu în sensul medical.