Evenimentul Zilei > International > Anchetarea lui Hunter Biden – Brânciul care l-ar putea arunca pe Joe peste bord înainte de termen
Anchetarea lui Hunter Biden – Brânciul care l-ar putea arunca pe Joe peste bord înainte de termen

Anchetarea lui Hunter Biden – Brânciul care l-ar putea arunca pe Joe peste bord înainte de termen

Hunter Biden, fiul președintelui ales Joe Biden, face obiectul unei anchete privind relația cu o companie energetică chineză și o alta privind afacerile sale fiscale.

Hunter Biden a anunțat pe 9 decembrie că autoritățile federale din statul său de origine, Delaware, îi anchetează finanțele. Relațiile comerciale cu China rămân principalul obiectiv al anchetei, care a început în 2018, potrivit lui Shimon Prokupecz de la CNN.

Ancheta a fost oprită în timpul campaniei electorale lui Joe Biden, afirmă Prokupecz.

„Am aflat ieri pentru prima dată că biroul procurorului american din Delaware l-a informat pe consilierul meu juridic că îmi anchetează afacerile fiscale”, a spus Hunter Biden într-o declarație.

„Iau această chestiune foarte în serios, dar sunt convins că o cercetare profesionistă și obiectivă a acestor chestiuni va demonstra că mi-am făcut afacerile în mod legal și corect, inclusiv cu ajutorul unor consilieri fiscali profesioniști.”

China comunistă

Câteva zile mai târziu, anchetatorii federali au anunțat că Hunter Biden face obiectul unei cercetări privind afacerile sale cu cea mai mare companie energetică din China, CEFC.

Corporația, care are legături cu regimul comunist, a virat 6 milioane de dolari către conturi și firme controlate de către fiul președintelui ales între 2017 și 2018.

Unele dintre aceste transferuri au fost etichetate ca suspecte de activitate infracționară într-un raport publicat de senatorii Republicani, scrie Daily Caller.

Un alt transfer, de la o femeie miliardar din Rusia, în valoare de 3,5 milioane de dolari, a fost și el etichetat astfel.

Hunter Biden a fost ulterior citat pentru a explica relațiile comerciale în străinătate cu peste două duzini de companii, scrie Associated Press.

Societatea de gaze ucraineană Burisma, unde fiul președintelui ales a ocupat un post în consiliul director, și mai multe companii chineze apar în ciație, potrivit AP.

Hunter Biden a intrat în centrul atenției publice în luna octombrie, când s-a aflat despre un laptop pe care l-a lăsat anul trecut la un atelier de reparații din Delaware și nu l-a mai recuperat, după cum a informat New York Post.

Imagini obscene și gaze

Laptopul conținea imagini obscene cu fiul președintelui ales și prin prisma mesajelor din interior crea un tablou mai clar al afacerilor sale cu compania ucraineană de gaze, unde a fost membru în consiliul director și a încasat un salariu lunar de 50.000 de dolari, mai scrie NY Post.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.