Evenimentul Zilei > Politica > Scandal în PNL. Gheorghe Falcă despre demisia lui Ludovic Orban
Scandal în PNL. Gheorghe Falcă despre demisia lui Ludovic Orban

Scandal în PNL. Gheorghe Falcă despre demisia lui Ludovic Orban

Gheorghe Falcă a reacţionat imediat după ce i s-a cerut demisia lui Ludovic Orban de către Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău.
Gheorghe Falcă a intervenit după ce Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău, doi dintre liderii marcanţi PNL, cer demisia lui Ludovic Orban. Motivul invocat de aceştia este eşecul de la alegerile parlamentare.

Gheorghe Falcă: „Ludovic Orban trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil”

Gheorghe Falcă: „Punctul de vedere al prim-vicepreședintelui PNL se va discuta, posibil, în interiorul partidului. Niciodată în exteriorul partidului. Eu cred că în PNL acest subiect se va închide în trei zile. Suntem oameni responsabili și știm ce trebuie să facem în următorii ani”.

Şi continuă: „Domnul Orban a fost unul dintre cei mai responsabili oameni politici, a reușit să dea jos un Guvern Dăncilă. Totul într-un moment greu pentru România.  Apoi și-a asumat o guvernare când mai toți fugeau de la guvernare, în momentul în care a venit această criză a pandemiei.

Anul 2020 a fost unul dintre cei mai grei ani pentru acest glob.  Guvernul Orban a închis pozitiv anul, cu speranțe foarte mari pentru 2021. De aceea, astăzi, Ludovic Orban trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil. El va avea și o responsabilitate majoră pentru următorii patru ani, din poziția de președinte al Camerei Deputaților”, a declarat la rfi.

Gheorghe Falcă nu este de acord cu demisia lui  Ludovic Orban

„Eu nu mi-aș dori, personal, pentru că noi o să avem posibil în toamnă un Congres. Şi eu cred că nu este nevoie să facă astăzi un astfel de gest, ci în cadrul Congresului, cei care vor fi responsabili și o să-și asume atât o candidatură pentru funcția de președinte, de prim-vicepreședinte, atunci partidul va intra în logica unei competiții interne. Eu cred că în acest moment, domnul Orban împreună cu echipa PNL are responsabilitatea să sprijine legislativ această guvernare”.

Războiul din PNL a devenit public.

Iar reacţia lui Rareș Bogdan către Orban a devenit virală: „PNL este acum pe un butoi de pulbere”. „Ludovic Orban trebuia să-și dea demisia din funcția de președinte al PNL după alegerile parlamentare. A eșuat în calitate de președinte”, a spus europarlamentarul PNL.

Despre războiul momentului din PNL puteţi citi şi aici: Rareş Bogdan zguduie PNL. Atac extrem de dur la Ludovic Orban

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.