Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban, prima reacție după ce a fost contestat de mai mulți lideri PNL
Ludovic Orban, prima reacție după ce a fost contestat de mai mulți lideri PNL

Ludovic Orban, prima reacție după ce a fost contestat de mai mulți lideri PNL

Președintele PNL Ludovic Orban a avut marți prima reacție după valul de contestări deschis duminică seara de prim-vicepreședintele Rareș Bogdan.

Ludovic Orban a reacționat, marți, spunând că deocamdată el este președinte, până la congres.

„Nu am decis dacă voi candida din nou sau nu!”

Ludovic Orban a mai declarat că, până la congresul care va avea loc în toamnă, el va conduce partidul, însă nu a decis dacă va mai candida sau nu.

„Preşedintele PNL este cel ales de Congres. PNL a avut un Congres în 2017 şi va avea un Congres în cursul acestui an.

Până la acest Congres eu sunt preşedinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat voi anunţa. Cred că orice problemă trebuie discutată în partid, nu în spaţiul public”, a mai spus Orban.

Nu polemizez cu colegii

„N-am obiceiul să polemizez cu colegii mei de partid în public. În calitate de preşedinte al PNL, obligaţia mea e să asigur coeziunea partidului, obligaţia mea este să particip la asigurarea unităţii şi eficienţei în guvernarea de coaliţie.

Cred că cetăţenii români aşteaptă de la noi soluţii pentru rezolvarea problemelor, aşteaptă de la noi soluţii în bătălia cu pandemia, aştepată de la noi o reluare rapidă a creşterii economice care să permită creşterea calităţii vieţii şi a standardului de viaţă pentru fiecare român. Tot ce am de discutat discut în interiorul PNL”, a mai spus liderul PNL.

Rareș Bogdan: „Ne-am certat violent”

Duminică seara, Rareș Bogdan a cerut demisia lui Ludovic Orban. „Trebuia să fiu alături de Robert Sighiartău și Florin Roman şi să cer demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al PNL.

Este singurul președinte de partid care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție”, a spus europarlamentarul.

„Am văzut că sunt ocolit, dar n-am zis nimic, a mai spus el, care a spus că În București, PNL a luat doar 21%, sub media pe țară”, a mai spus Rareș Bogdan.

„Lui Orban i s-a umflat capul”

„Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat.

La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și niciunul cu excepția lui Emil Boc. Restul s-au stricat la cap. Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul.

Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate. Să ne înțelegem. El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România. Eu îi contest modul în care a condus și modul în care a fost discreționar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.

Mai multe știri despre scandalul din PNL:

Rareş Bogdan zguduie PNL. Atac extrem de dur la Ludovic Orban

Meci dur. Rareș Bogdan către Orban: Demisia! Altfel, PNL ajunge la 10 la sută

Ludovic Orban, „sfâșiat” de colegii de partid. Acuzat că a negociat doar pentru el

Nicușor Dan îi întoarce serviciul lui Orban: „Am un mare respect…”

Succesorul lui Ludovic Orban

De la brandul prezidențial la trezirea lui Ludovic Orban și campania de vaccinare

Știre în curs de actualizare

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.