Femeile care trebuie să evite pepenele roșu. Explicațiile unui medic specialist în diabet zaharat și boli de nutriție

Femeile care trebuie să evite pepenele roșu. Explicațiile unui medic specialist în diabet zaharat și boli de nutriție Pepene roșu. Sursa foto: Dreamstime.com

Pepenele roșu a început să apară în piețe și, în ciuda faptului că este considerat unul dintre cele mai bune fructe mai ales în perioada caldă, datorită conținutului ridicat de apă din el, există și situații în care consumul acestuia ar trebui evitat.

Doctor Cristina Toader, medic primar în diabet zaharat și boli de nutriție, atrage atenția că fructele de sezon trebuie consumate cu moderație, în special de femeile care au endometrioză, deoarece există o sensibilitate în aceste cazuri.

Pepenele roșu trebuie consumat cu moderație în anumite cazuri

„Pentru că este sezonul lor și pentru că am avut câteva paciente care au acuzat probleme, aș vrea să vă atrag atenția astăzi în privința consumului de pepene roșu în endometrioză.

Pepenele roșu este foarte sănătos, însă am observat că exista o sensibilitate în ceea ce privește pacientele cu endometrioză”, a menționat aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicul specialist a povestit apoi cazul unei paciente care observase de acum doi sau trei ani o anumită sensibilitate atunci când mânca pepene roșu, iar anul acesta simptomele i s-au intensificat odată ce a mâncat din nou.

Potrivit acesteia, pacienta respectivă s-a confruntat vreme de câteva zile cu dureri pelvine, crampe și o simptomatologie care semăna cu infecție urinară. Și totul a apărut după ce a mâncat pepenele roșu.

Aceleași simptome le-a avut și o altă pacientă, dar asta după ce a mâncat cireșe.

cireșe

Cireșe. Sursa foto: Pixabay

„Așadar, vă rog să fiți foarte atente în această perioadă cu fructele de sezon. Pe parte digestivă, pacientele cu endometrioză sunt foarte sensibile, ca să nu mai vorbim că nici fructele nu se mai cultivă/ păstrează așa cum trebuie”, a mai explicat dr. Cristina Toader, medic primar diabet zaharat și boli de nutriție.

Fructele de sezon au o mulțime de beneficii pentru sănătate

În schimb, e bine de știut că pepenele roșu este unul dintre cele mai sănătoase fructe.

În plus față de conținutul său ridicat de apă, pepenele roșu este o sursă bogată de vitamine și minerale. Este bogat în vitamina C, care sprijină sistemul imunitar, și vitamina A, esențială pentru sănătatea ochilor.

De asemenea, conține licopen, un antioxidant puternic care poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și anumite tipuri de cancer.

Pepene

Pepene. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Pepenele roșu are, de asemenea, un conținut scăzut de calorii, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru cei care doresc să își mențină greutatea, potrivit dcnews.ro.