Este oficial: FC Viitorul şi Farul au fuzionat. Farul Constanţa, noua echipă din Liga I

Este oficial: FC Viitorul şi Farul au fuzionat. Farul Constanţa, noua echipă din Liga I

FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat oficial luni, iar echipa care va evolua în Liga I se va numi Farul Constanţa şi va fi condusă de antrenorul Gheorghe Hagi.

Este oficial: FC Viitorul şi Farul au fuzionat. Farul Constanţa, noua echipă din Liga I. În organigrama clubului, Gheorghe Popescu va fi preşedinte, în timp ce Gheorghe Hagi va fi antrenor.

„Pentru mine este un moment extrem de emoţionant. Într-o ţară în care toată lumea se dezbină, iată că sunt şi oameni care doresc să se unească. Cred că această fuziune între cele mai importante două branduri din sportul dobrogean este cea mai importantă mişcare sportivă din istorie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Azi sunt aici în calitate de preşedinte al clubului Farul Constanţa, iar acest eveniment pentru mine are o dublă însemnătată: fuziunea acestor două branduri şi întoarcerea pe banca tehnică a lui Gică Hagi. Echipa care ne va reprezenta în Liga I va fi Farul, apoi toate echipele de juniori se vor numi Farul.

Ce rol va avea Academia Gheorghe Hagi

Separat va fi doar Academia Gheorghe Hagi, care se va ocupa de copiii între 8 şi 18 ani. Iar toţi jucătorii care fac parte din Academia Gheorghe Hagi sunt în pepiniera clubului Farul Constanţa”, a anunţat Gheorghe Popescu.

„Această fuziune este foarte importantă pentru că atunci când două branduri se unesc, întotdeauna clubul rezultat este mai puternic. Această idee a început acum un an, atunci am vorbit cu Gică despre ce putem face ca aceste două cluburi să vină sub aceeaşi umbrelă.

Conferinţa de presă a fost organizată la hotelul deţinut de Hagi în staţiunea Mamaia

Va exista un singur nume, un singur brand: Farul Constanţa. Şi va fi o singură galerie, pentru că cele două se vor uni, şi un singur spirit. Nu există istorie fără legende, aşa că prezenţa acestor legende ale fotbalului constănţean ne dă speranţa că acest proiect va avea o energie împreună.

Prin prezenţa autorităţilor locale alături de noi, prin prezenţa legendelor, a suporterilor, sunt sigur că acest proiect va trece la o altă dimensiune şi vom reprezenta cu cinste fotbalul dobrogean”, a completat preşedintele constăţenilor în conferinţa de presă.

Amintim că fuziunea celor doua echipe s-a realizat sub sloganul „O singură echipă, Un singur brand, O singură iubire, Farul Constanţa”. Tiberiu Curt va fi vicepreşedintele echipei care are trei acţionari: Gheorghe Hagi, Ciprian Marica şi Zoltan Iasko, care la Viitorul a ocupat funcţia de director sportiv.