Evenimentul Zilei > Sport > În plină pandemie, Farul Constanța vinde măști personalizate. Oferă protecție medicală?
În plină pandemie, Farul Constanța vinde măști personalizate. Oferă protecție medicală?

În plină pandemie, Farul Constanța vinde măști personalizate. Oferă protecție medicală?

Măștile medicale, în contextul pandemiei de coronavirus, au sunt de negăsit pe teritoriul României. În scop caritabil, dar fără a ajuta în în privința Covid-19, Farul, echipa patronată de Ciprian Marica, vinde pe site-ul oficial măști cu însemnele clubului.

Deși nu au oferă protecție medicală, măștile pe care le-a scos la vâzare clubul de la malul mării sunt personalizate cu emblema și culorile clubului constănțean. Ministerul Sănătății a afirmat clar că masca din material textil nu este eficientă în combaterea coronavirusului.

O mască cu însemnele echipei Farul costă 30 de lei pe magazinul oficial. Sunt fabricate de o firmă din Râșnov, care mai livrează și alte produse promoționale din shop-ul Farului, precum căciuli, prosoape, gulere, penare etc.

„Măștile textile reutilizabile trebuie spălate și sterilizate prin fierbere câteva minute, pentru cei care doresc pot dubla aceasta cu un șervețel de unică folosință”, spun cei de la firmă pe pagina lor de Facebook.

De asemenea, Tiberiu Curt, managerul lui Farul, a vorbit despre acest produs. „Toata lumea care a achiziționat aceste produse a fost informată despre faptul că aceste măști nu oferă protecție împotriva COVID-19, ele nefiind de uz medical.

Vânzarea produselor promoționale cu însemnele clubului, inclusiv a acestor măști, este modalitatea de a fi alături de comunitatea locală și de a oferi un sprijin doctorilor, suporterii fiind anunțați încă de la demararea campaniei că profitul din vânzarea acestora va fi donat”, a afirmat Tiberiu Curt.