Dieta crudă. Cum să scapi de kilogramele în plus cu bani extrem de puțini

Dieta crudă. Cum să scapi de kilogramele în plus cu bani extrem de puțini Sursa foto: arhiva EVZ

Sezonul estival se apropie cu pași repezi, iar doamnele și domnișoarele își doresc să afișeze la plajă un corp de invidiat. Din acest motiv recurg la diferite diete, care să le ajute să scape repede de kilogramele nedorite. Dieta crudă este recomandarea specialiștilor pentru acest an. Ea ne ajută să slăbim destul de repede și nici nu este costisitoare.

Dieta crudă, după cum probabil v-ați dat deja seama din nume, este o cură de slăbire în timpul căreia se consumă doar alimente nepreparate, în stare proaspătă. Ea include o mare varietate de de legume și frunte, nuci sau diverse semințe. De asemenea, ne sunt permise și produsele lactate. În dietă putem include câteva alimente naturale procesare, cum ar fi brânza de vaci.

Gătitul alimentelor ne ajută să consumăm mai multe calorii, însă distruge enzimele și nutrienții din produse. Dieta crudă este una recomandată în acest sezon, ea fiind bazată în mare parte pe fructe și legume. Totuși, înainte de a începe, este recomandat să consultați un medic nutriționist. Alimentele crude pot afecta anumite condiții preexistente în organism.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce beneficii are Dieta crudă

Alimentele consumate în stare naturală, neprocesată, ajută la îmbunătățirea sănătății oaselor și a dinților. Alimentele crude conțin cantități mari de vitamina C, acestea având capacitatea de a îmbunătăți sănătatea gingiilor și de a preveni apariția cariilor.

Un alt beneficiu al acestei diete este creșterea nivelului de energie. Alimentele crude ușurează procesul de digestie, astfel să organismul nu va risipi energia solicitată în mod normal de digestie.

Legumele și fructele sunt în centrul atenției atunci când vorbim despre Dieta crudă. Având în vedere că vara este aproape, a început sezonul pepenilor verzi și a castraveților, alimente care acționează ca diuretic. Astfel rinichii noștri vor deveni mai sănătoși, alimentele bogate în apă ajutând chiar la eliminarea pietrelor de la rinichi.

Unul dintre principalele beneficii ale alimentației crude este scăderea în greutate. Fructele și legumele nefierte nu conțin foarte multe calorii și ne ajută la slăbirea nu doar în kilograme, ci și în centimetri.

Specialiștii spun că alimentele crude bogate în vitamine și minerale ne mențin tineri. Ajută la eliminarea toxinelor din piele și la tonifierea acesteia.

Efectele negative ale alimentelor crude

O astfel de dietă vă poate face să vă simțiți limitați, asta pentru că alimentele gătită îmbunătățesc aroma din alimente. Cu toate acestea, există combinații de fructe și legume care vă vor ajuta să simțiți un curcubeu pe cerul gurii. Trebuie doar să le descoperiți, în funcție de preferințe.

Alimentele crude pot duce la intoxicație. Gătirea ne ajută să eradicăm o serie de boli sau infecții cauzate de legumele crude. Pentru a nu vă confrunta cu probleme de acest tip, aveți grijă ca legumele și fructele să fie spălate și curățate extrem de bine înainte de a fi consumate.

Specialiștii susțin că una dintre cele mai mari provocări ale Dietei crude este deficiența nutrițională. Nevoia de proteină ar putea să nu fie satisfăcută. Unele persoane nu au suficient pofta de mâncare pentru a mânca suficiente alimente pentru a-și satisface celelalte nevoi, iar acest lucru poate duce la deficiență.