Alimentele interzise seara! Ce se întâmplă dacă nu asculți sfatul medicilor. Este foarte grav

Alimentele interzise seara! Ce se întâmplă dacă nu asculți sfatul medicilor. Este foarte grav Sursa foto: dreamstime.com

Știm cu toții că seara trebuie să mâncăm cât mai puțin, iar mesele la ore târzii ar putea să ne afecteze sănătatea. Pentru a nu avea probleme în timpul nopții este extrem de important să știți ce alimente nu se consumă niciodată la cină.

Alimentele consumate seara la cină influențează organismul, acesta având tendința de a depozita grăsimile. Este extrem de important să știm cât, dar și ce putem să mâncăm la cină.

În cazul în care se vor consuma prea multe grăsimi digestia va fi îngreunată, iar somnul perturbat. Apar crampe, spasme, aciditate, treziri în miez de noapte.

Medicii recomandă ca ultima masă a zilei să fie luată în jurul orei 20:00, cu aproximativ trei ore înainte de a vă băga în pat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cinci alimente pe care trebuie să le evitați la cină

Multe persoane optează ca pentru cină să comande mâncare, iar de cele mai multe ori sunt preferate produse tip fast food. Trebuie însă să știți că specialiștii recomandă ca la cină să nu se consume grăsimi, produse fast food, alimente bogate în carbohidrați, prăjituri sau băuturi îndulcite.

Alcoolul trebuie evitat seara. Acesta este diuretic și deshidratează corpul. Astfel, vă va fi sete mereu și nu veți putea dormi bine.

Produsele tip fast-food (hamburger, cheeseburger) trebuie evitate. Acestea pot produce arsuri în timpul somnului.

Nici carnea nu trebuie consumată seara. Fie că este vorba despre vită, porc. Aceasta îngreunează digestia, care oricum se reduce la jumătate și este și mai lentă în cazul proteinelor. Se poate consuma carne slabă, curcan, dar în cantități mici.

Mulți s-au obișnuit să mănânce și ceva dulce după masă. Trebuie evitată însă ciocolata neagră. Aceasta are un aport mare de cofeină, astfel va stimula organismul și îi va da energie alungând oboseala.

Nu în ultimul rând, specialiștii vă sfătuiesc să evitați condimentele. Chiar dacă acestea dau gust bun mâncării, cele mai multe produc o stare de agitație, poate chiar insomnie în unele cazuri.

Ce alimente se pot consuma la cină

Există o serie de alimente recomandate pentru o cină sănătoasă. Printre acestea se numără: peștele și fructele de mare, legumele, în special cele verzi lactatele precum iaurturile slabe, brânza de vaci slabă, cereale integrale, paste din făină integrală, ouă sau mâncăruri pe bază de soi. Oricum, este bine să vă obișnuiți ca seara să consumați cantități mai mici de alimente.