Cele mai ciudate fobii alimentare. Ce trebuie să facă cei care suferă de teama de mâncare
- Emma Cristescu
- 23 aprilie 2022, 18:00
Fobia este o teama inexplicabilă - în aparență, irațională, ilogică fața de un o situație, o acțiune posibilă sau un element specific - uman, animal, obiect etc. Această atitudine față de factorul stresant este persistentă în timp, sentimentele se repetă cu fiecare ocazie ce aduce factorul de stres.
Unele fobii nu îți afectează viața, dar altele pot duce la probleme grave. Experții spun că omul trebuie să treacă peste fricile care nu aduc beneficii.
Cea mai ciudată fobie este Cibofobia, frica de mâncare. Unii oameni suferă de o teamă irațională de mâncare. Acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate, mai ales că unele persoane nu pot gusta nimic.
Cele mai ciudate fobii alimentare din lume
Lachanofobia – Frica de legume. Unele persoane evită legumele pentru că nu sunt pe gustul lor, dar altele nu le mănâncă pentru că le este frică de ele. Fobia vine la pachet cu o mulțime de riscuri. Nu poți avea o viață sănătoasă fără aceste alimente.
Xocolatofobia - Frica de ciocolată. Persoanele care suferă de xocolatofobie se tem de ciocolată și nu o mănâncă niciodată. Creierul lor nu acceptă să guste acest aliment.
Fructofobia – Frica de fructe. Persoanele speriate de aceste alimente nu mănâncă niciodată nici măcar un fruct. Orice produs care conține fructe este evitat de oamenii cu fobie.
Mageirocofobia – Frica de a găti: Unele persoane pur și simplu se sperie de ideea de a prepara mâncare. Gătitul este o adevărată povară, iar această acțiune este asociată cu ceva rău.
Fagofobia – Frica de a înghiți. Este cea mai ciudata fobie, dar este reală. Această teamă este o consecință a unei subfobii, cunoscută sub numele de pseudodisfagie, care este frica de sufocare.
Alte frici ciudate descoperite de specialiști sunt:
1. Methyfobia – Frica de alcool
2. Ihtiofobia – Frica de pește
3. Consecotaleofobia – Frica de bețisoare
4. Acerofobia – Frica de acru
6. Geumafobia – Frica de gust
Oamenii care au aceste fobii pot apela la un nutriționist ( pentru a le explica importanța alimentelor), dar și la un psihiatru. Cu ajutorul terapiei, persoanele pot afla de unde pornește teama lor, potrivit doctorulzilei.ro.