Cum se face, de fapt, salata de roșii și castraveți. Combinația pe care trebuie să o evitați

Cum se face, de fapt, salata de roșii și castraveți. Combinația pe care trebuie să o evitați Sursa foto: Arhiva EVZ

Salata de roşii cu castraveţi şi cu ceapă este pe placul tuturor românilor, dar nutriționiștii avertizează că aceasta vine și cu o serie de dezavantaje. Specialiștii spun ce nu trebuie să combinați pentru a nu avea probleme cu digestia.

Nutriţioniştii spun că salata de roşii cu castraveţi şi cu ceapă afectează digestia și îngrașă.

Aceștia au mai precizat că este vorba de o combinație care afectează sănătatea. Potrivit formulei lor chimice, castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile sunt acidifiante, motiv pentru care în această combinaţie schimbă PH-ul din stomac, lucru ce duce la neplăceri şi chiar probleme serioase pe termen lung.

Când le combinăm se formează săruri, spun specialiştii. Castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin și sunt greu de digerat. Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă, medic cu multiple preocupări în zona de nutriție și în promovarea unui stil de viață sănătos, a precizat că unele salate sunt o bombă calorică.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Știu mulți oameni care se îngrașă din cauza salatelor. Salatele cu ouă, grăsimi, prea mult ulei, cu șuncă sau chiar salatele de fructe cu frișcă sau alte toppinguri nu sunt chiar ”prietenoase” cu silueta. În plus, degeaba mănânci pește la grătar sau salată, dacă mănânci la 1 noaptea”, a adăugat medicul, scrie doctorulzilei.ro.

Foto: EEC-Razvan Valcaneantu

”Poți mânca la prânz cam orice: paste, măr copt, pește, pizza, pentru că o felie de pizza o dată pe săptămână sau o clătită cu gem n-a omorât pe nimeni. Nu trebuie să fim fixiști și să ne abținem de la alimentele care ne plac și cel mai bine e să ne facem poftele la prânz, nu la cină”, a recomandat medicul.

Rețeta unei salate ideale

Pentru a face o salată sănătoasă cu roșii, castraveți și ceapă ai nevoie doar de câteva ingrediente: 1 lingură oțet, 1 lingură ulei, 1 linguriță miere, sare, piper, 2 castraveți, 4 roșii, 1/2 ceapă roșie feliată, pătrunjel.

Specialiștii au explicat cum se prepară această salată: Într-un bol amestecă oțetul cu uleiul, mierea, sarea și piperul. Taie castraveții în rondele și roșiile în felii. Adaugă legumele tăiate în cele două boluri, astfel încât să se combine cât mai frumos. Toarnă sosul format peste salată și amestecă. Înainte de servire, adaugă pătrunjelul mărunțit și mai amestecă încet.

Această salată poate fi consumată cu brânză telemea sau feta cu lipii integrale. De asemenea, poate acompania și preparate pe baza de carne de pui sau vită. Este o salată versatilă, în care poți adăuga orice tip de ierburi aromatice preferi. Poți pune diverse tipuri de roșii: galbene, roșii, cherry.