Clătite aperitiv. Două rețete sănătoase, pe care trebuie să le încerci

Clătite aperitiv. Două rețete sănătoase, pe care trebuie să le încerciRețetă de clătite pufoase. Un desert delicios pentru copii. Sursa foto: Dolga1987 | Dreamstime.com

Atunci când ne gândim la clătite, majoritatea avem în minte desertul copilăriei sau o rețetă mai modernă, cu ciocolată și banane. Totuși, ele nu sunt doar un preparat dulce, ci pot servi și drept aperitiv. Iată două idei pentru o masă sănătoasă și sațioasă.

Clătitele sunt rețeta succesului atunci când vine vorba despre un desert rapid, ușor de făcut, cu ingredientele care le ai prin casă. Totuși, acest preparat poate căpăta o cu totul altă notă, dacă compoziția din interior este cu ceva sărat. Clătitele aperitiv sunt ideale atunci când îți dorești ceva mai diferit, dar totuși ușor de făcut și sănătos. Iată două rețete de clătite aperitiv pe care trebuie să le încerci.

Clătite cu tofu și spanac, perfecte și pentru vegetarieni

Pentru aluat aveți nevoie de:

  • 1 cană de făină;
  • 2 linguri de făină de porumb;
  • jumătate de cană de lapte de soia;
  • sare.

Pentru umplutură, aveți nevoie de:

  • 1 cană tofu;
  • 1 ceapă;
  • 2 lingurițe coriandru;
  • jumătate de cană spanac fiert;
  • 2 lingurițe piper negru;
  • 4 căței de usturoi.

Cum preparați clătitele aperitiv cu tofu și spanac:

1. Amestecați toate ingredientele necesare pentru aluat până obțineți unul omogen. Luați o tigaie cu fundul gros, o puneți pe foc mediu și încingeți puțin ulei. Turnați câte un polonic de aluat pentru fiecare clătită și o gătiți aproximativ două minute, până când se umflă și devine aurie. O întoarceți pe cealaltă parte și o lăsați să se rumenească. Continuați să prăjiți clătitele, până când terminați aluatul.

2. Pasul al doilea al rețetei de clătite cu tofu și spanac este pregătirea umpluturii. Zdrobiți tofu cu o furculiță, iar apoi adăugați spanacul fiert, sare, piper și praful de coriandru.

3. Tragem ceapa și usturoiul în tigaie, apoi o adăugăm peste restul compoziție și amestecăm totul.

4. Umplem clătitele aperitiv și sunt gata. Se recomandă servirea lor cât sunt calde.

Rețeta de clătite de cartofi

Ingrediente:

  • 3 cartofi albi;
  • 150 ml lapte fierbinte;
  • 250 g făină;
  • 3 ouă;
  • un pahar cu iaurt;
  • sare;
  • ulei pentru prăjit.

Cum preparați clătitele aperitiv din cartofi:

1. Cartofii curățați și tăiați îi puneți la fiert cu sare și îi lăsați aproximativ 10 minute. Îi pisați și adăugați laptele fierbinte peste ei, amestecați apoi lăsați totul să se răcorească puțin.

2. Peste cartofi adăugați făina, ouăle și iaurtul și amestecați până când obțineți un aluat gros, dar care să poată fi luat cu polonicul.

3. Încingeți puțin ulei într-o tigaie cu fundul gros și punem cu polonicul mici cantități de aluat, pe care le prăjim pe ambele părți.

4. Se servesc calde, cu salată sau iaurt.

Ne puteți urmări și pe Google News