Secretul clătitelor pufoase şi fragede care nu se lipesc de tigaie. Ingredientul care ne scapă de calvar

Secretul clătitelor pufoase şi fragede care nu se lipesc de tigaie. Ingredientul care ne scapă de calvar Rețetă de clătite de post. Un desert sănătos și cu puține calorii. Sursa foto: arhivă EVZ

Clătitele se numără printre cele mai preferate deserturi şi, pe cât sunt de gustoase, pe atât de greu pot fi de făcut: de cele mai multe ori se lipesc de tigaie. Pentru a scăpa de această problemă există un secret.

Pentru reţeta de clătite care nu se lipesc de tigaie sunt mai multe secrete. Pentru început există şi această soluţie: la o compoziție de clătite din 6 ouă, 300 ml de lapte rece, 300 ml de apă minerală carbogazoasă, 300 g de făină, zahăr vanilat, un praf de sare și o lingură de smântână, poți adăuga aproximativ 100 g de unt. Desigur, cantitatea de unt va fi adaptată în funcție de gramajul celorlalte ingrediente și numărul de porții pe care dorești să-l obții.

Adaugă amidon de cartofi în compoziția pentru clătite

Dar cel mai eficient ingredient pe care puține reţete de clătite îl menţionează şi care trebuie adăugat în compoziţie, pentru a scăpa de coșmarul clătitelor lipite şi mototolite în tigaie, este amidonul de cartofi.

Mai exact, luaţi şase  linguri amidon de cartofi şi puneți-le în compoziția clasică de clătite. Mai ai nevoie de 500 ml lapte, 250 făină, 3 ouă, 2 linguri zahăr, 250 ml apă minerală carbogazificată şi 1/2 linguriţă de sare. Se amestecă toate ingredientele de mai sus. Apoi, aluatul se lasă să se odihnească între 30 de minute şi o oră ca să fie mai elastic.

O altă cauză este chiar tigaia

Poţi folosi o tigaie antiaderentă, ca să fii sigur că nu se va lipi nimic de fundul tigăii, sau una normală, în care să pui înainte de fiecare clătită câte un strop de ulei. Folosirea tigăii nepotrivite poate avea un efect negativ asupra rezultatului final al desertului care se face greu şi se mănâncă repede.

Prin urmare, unul dintre cele mai importante secrete ale preparării unor clătite care să nu se lipească de tigaie este alegerea unei tigăi pentru clătite, care va contribui semnificativ la succesul rețetei tale.

O astfel de tigaie vine cu o serie de avantaje, mai cu seamă că sunt subțiri și permit căldurii să ajungă mai repede în centru, spre deosebire de restul tigăilor, care rămân reci. Mai mult decât atât, o tigaie pentru clătite este antiaderentă, ceea ce scade șansele ca micile tale crêpes să se lipească de tigaie.

Sursa: clickpoftabuna.ro.

 

Ne puteți urmări și pe Google News