Cea mai gustoasă și simplă rețetă de cartofi. O putem face când suntem în criză de timp

Cea mai gustoasă și simplă rețetă de cartofi. O putem face când suntem în criză de timp Sursă: Arhivă EVZ

Gospodinele care caută o garnitură gustoasă și ușor de făcut pot să încerce cea mai simplă rețetă de cartofi. Secretul constă în ingredientele pe care le folosiți.

S-a aflat cea mai simplă și gustoasă rețetă de cartofi, ideală pentru cei care sunt în criză de timp. Gospodinele au nevoie doar de câteva ingrediente: cartofi, unt, parmezan și condimente. În funcție de preferințe, peste cartofii bine rumeniți adaugă, de exemplu, smântână, ceapă verde, bacon și brânză. Mixul de condimente poate să conțină sare, paprika, usturoi.

Se încălzește cuptorul la 200 de grade. Se taie cartofii pe jumătate și după aceea crestează fiecare jumătate. Crestarea e importantă pentru a pătrunde condimentele mai bine în cartofi și le conferă aroma specială Se topește untul. Se amestecă untul cu parmezanul și cu condimente și se pune compoziția peste cartofi. Apoi trebuie doar să bagi cartofii la cuptor și să-i lași la copt 30 de minute, potrivit qbebe.ro.

Sursă Dreamstime

Rețetele de cartofi ale lui Chef Hadad

Chef Hadad, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, a dezvăluit care sunt cele mai gustoase rețete de cartofi. Pentru a face cartofi foarte crocanți, gospodinele trebuie să îi țină în apă la fiert câteva minute. Apoi, aceștia sunt scoși și lăsați timp de zece minute în apă foarte rece. Ulterior, ei sunt puși pe un prosop de bucătărie pentru a elimina apa, iar apoi sunt puși în ulei încins.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dacă nu vreți să vă chinuiți cu decojirea cartofilor fierți în coajă, un truc simplu este să îi crestați de jur-împrejur la jumătate când sunt încă cruzi. După ce au fiert și i-ați scurs, lăsați-i un pic să se răcească și apoi prindeți fiecare cartof de ambele capete, trăgând ușor. Coaja se va îndepărta dintr-o bucată pe fiecare parte”, a dezvăluit Chef Hadad.

El a dezvăluit și cum trebuie făcuți cartofii fierți. „Așezați jumătățile de cartof cu tăietura în jos și presați ușor cu palma. Pulpa va trece prin grătar, iar coaja va rămâne deasupra”. „După ce au fiert, scurgeți lichidul, pe care îl veți păstra, zdrobiți cartofii și apoi adăugați treptat o parte din smântâna în care au fiert, până obțineți consistența dorită”, a recomandat Chef Hadad.