Secretul celor mai buni cartofi prăjiți, dezvăluit de Chef Hadad. Rețeta, folosită de cele mai luxoase restaurante

Secretul celor mai buni cartofi prăjiți, dezvăluit de Chef Hadad. Rețeta, folosită de cele mai luxoase restaurante

Chef Hadad a dezvăluit secretul care transformă cartofii prăjiți într-un preparat demn de cele mai luxoase restaurante. Iată care sunt principalii pași de urmat.

Cartofii prăjiți pot fi pentru cei mai mulți dintre noi o banalitate. Însă există o modalitate de preparare care îi transformă într-o adevărată declicatesă. Aceasta e folosită chiar și de cele mai luxoase restaurante din lume.

Chef Hadad a împărtășit tehnicile de urmat pentru ca simpli cartofi prăjiți să fie cât mai aromați.

Secretul cartofilor prăjiți crocanți

Cea mai bună metodă pentru ca simpli cartofi prăjiți să devină foarte crocanți este ca ei să fie balansați. Mai specific, e nevoie ca ei să fie puși în apă care fierbe, timp de trei minute. Apoi, aceștia sunt scoși și lăsați timp de zece minute în apă foarte rece. Ulterior, ei sunt puși pe un prosop de bucătărie pentru a elimina apa, iar apoi sunt puși în ulei încins.

Ne puteți urmări și pe Google News

Blanșarea cartofilor, adică fierberea lor, ajută la scoaterea umidității din cartofi, astfel că atunci când sunt prăjiți devin foarte crocanți și aromați.

Cum faci cei mai buni cartofi fierți

„Dacă nu vreți să vă chinuiți cu decojirea cartofilor fierți în coajă, un truc simplu este să îi crestați de jur-împrejur la jumătate când sunt încă cruzi. După ce au fiert și i-ați scurs, lăsați-i un pic să se răcească și apoi prindeți fiecare cartof de ambele capete, trăgând ușor. Coaja se va îndepărta dintr-o bucată pe fiecare parte”, a dezvăluit Chef Hadad.

De asemenea, din cartofii fierți în coadă se poate face rapid un piure. După ce au fiert, se taie în jumătăți. Apoi se va folosi o strecurătoare cu ochiuri mai mari sau un grătar coroiat cu ochiuri mai mici, care se va așeza peste un bol.

„Așezați jumătățile de cartof cu tăietura în jos și presați ușor cu palma. Pulpa va trece prin grătar, iar coaja va rămâne deasupra”.

De asemenea, secretul piurelui extrem de cremos stă în fierberea cartofului. Puteți încerca să fiebeți cartofii în smântână lichidă cu un pic de unt și ulei de măsline.

După ce au fiert, scurgeți lichidul, pe care îl veți păstra, zdrobiți cartofii și apoi adăugați treptat o parte din smântâna în care au fiert, până obțineți consistența dorită, a recomandat Chef Hadad, potrivit rețeteșivedete.ro.