Secretul omletei perfecte. De ce trebuie să țineți cont. Joseph Hadad, juratul de la Masterchef, are rețeta

Secretul omletei perfecte. De ce trebuie să țineți cont. Joseph Hadad, juratul de la Masterchef, are rețeta Sursa: https://chefjosephhadad.ro/

Omletele sunt o sursă excelentă de proteine. Adevărul este că cei mai mulți dintre noi rareori primim suficiente proteine ​​în dieta noastră, mai ales atunci când mâncăm mese bogate în carbohidrați, pe bază de cereale. Dar, puteți schimba acest lucru prin pur și simplu încorporând mai multe ouă în meniul zilnic, iar omletele sunt opțiunea perfectă pentru micul dejun. Sunt sănătoase, sățioase și pur și simplu delicioase. Sunt chiar grozave atât pentru vegetarieni, cât și pentru cei care mănâncă carne. 

Joseph Hadad, juratul de la Masterchef, deține secretul omletei perfecte. Mai în glumă, mai în serios, scrie el pe blogul său, lumea vorbește despre cei care nu știu să gătească, cum că măcar o omletă sunt în stare să facă. Ceea ce poate fi foarte corect. Dar de la a pregăti o omletă și până la a pregăti omleta perfectă, este cale lungă. Indiferent că o faci simplă sau cu diverse ingrediene în compoziție, scopul principal al omletei este să fie pufoasă și cremoasă în același timp. Or, de cele mai multe ori primesc și la hotelurile mari, omlete uscate, înecăcioase.

Trebuie să țineți cont de aceste sfaturi foarte importante

Joseph Hadad a explicat pe înțelesul tuturor care sunt regulile de care ar trebui să se țină cont la prepararea omletei pentru micul dejun:

-ouăle trebuie să fie foarte bine bătute -uleiul nu trebuie să fie prea încins -tigaia trebuie să fie de calitate, ca să nu se lipească

Ne puteți urmări și pe Google News

Juratul de la Masterchef spune că ouăle pentru omletă trebuie bătute foarte bine, însă nu foarte puternic, deoarece riscați să obțineți o omletă densă și cauciucată la final. De asemenea, este important să folosiţi și o tigaie adecvată pentru cantitatea de omletă pe care o pregătiți. Uleiul nu trebuie să fie pus în cantitate foarte mare și nu trebuie lăsat să se încingă prea tare.

Omleta trebuie să fie mereu destul de groasă, pentru a putea avea parte de o experiență plăcută. Astfel, încercați să folosiți o tigaie cu un diametru mai mic în cazul în care alegeți să pregătiți o dietă din trei ouă. Calitatea tigăii este și ea foarte importantă, căci nu va permite conținutului să se lipească.

Omletă cu spanac

Joseph Hadad a explicat cum se face omleta cu spanac, extrem de sănătoasă. Experţii spun că omletele cu spanac sau broccoli sau somon afumat vă pot ajuta să pierdeți în greutate.  Dacă sunteți interesat să faceți alegeri dietetice mai sănătoase pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate, ouăle și omletele sunt o opțiune excelentă. Aceste mese sunt pline de proteine, care ajută la controlul poftelor și vă împiedică să mâncați în exces și să vă răsfățați cu gustările mai nesănătoase.

„Spanacul se sotează. Eu prefer baby spanac, doar puteți folosi și spanac normal. Ceapa tocată jouline se sotează și ea. Se bat ouăle cu sare, piper, smântână și se face o omletă simplă. Se amestecă spanacul cu ceapa. Când omleta este gata, se pune deasupra amestecul de spanac. Puteți adăuga și un tip de brânză, fie parmezan ras, fie brânză de capră. Se îndoaie omleta, ca și când ar fi un sandviș, care apoi se taie și se împarte”,  a scris bucătarul pe blogul chefjosephhadad.ro