Cartofii prăjiți fără ulei fac senzație. Rețeta este incredibil de simplă și de rapidă
- Maria Miron
- 14 mai 2022, 22:15
Cartofii prăjiți fără ulei. Această rețetă nu implică folosirea uleiului, ci a albușului de ou. Astfel, deși gustul rămâne la fel de bun, rețeta de cartofi prăjiți în albuș de ou este o alternativă mai bună pentru cei pofticioși, dar care nu vor să includă prea mult ulei în alimentația lor.
Rețeta de cartofi prăjiți în albuș de ou a devenit extrem de populară pe Tik Tok, o aplicație de socializare. Succesul rețetei vine din ingredientele simple utilizate, dar deosebit de gustoase.
Pentru a realiza această rețetă avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Preparatul se asezonează cu sare, piper și boia dulce.
Cum preparăm rețeta de cartofi prăjiți în albuș de ou
Mai întâi curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri, așa cum se obișnuiește și în rețeta clasică de cartofi prăjiți.
Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.
Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor preț de 15 minute, la 200-220 de grade, după care sunt gata de servire!
Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți
Iată o listă cu cinci greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când vrei să prepari cartofi prăjiți.
1. Alege cu grijă cartofii
Când vine vorba de cartofii prăjiți, cel mai important element este… cartoful. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. În plus, dacă nu știai, sunt mai multe tipuri de cartofi, fiecare se potrivește într-o anumită rețetă. De exemplu, tigaia iubește cartofii albi și cartofii roșii. Dacă vrei să mănânci cartofi prăjiți, îți recomandăm să alegi aceste două soiuri.
2. Nu îi arunca prea devreme în tigaie
După ce am curățat și tăiat cartofii, nu trebuie să îi aruncăm direct în tigaie! Aceștia trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră. În acest fel, vom îndepărta amidonul din cartofi. Astfel, cartofii nu se vor rumeni și nu vor mai fi așa cum vrei tu, adică crocanți.
3. Usucă cartofii
Știu, sună ciudat. „Cum adică să usuc cartofii?” Ți-am explicat mai devreme că trebuie să îi lăsăm o oră în apă rece. Ei bine, după aceea, ei trebuie uscați cu un șervețel.
4. Încinge tigaia înainte
Tigaia este poate chiar mai importantă decât cartofii în această ecuație! Așa cum nu poți face clătite în orice tigaie, așa nici nu poți pregăti cartofi prăjiți în orice tigaie. Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Încinge tigaie și uleiul înainte de a pune cartofii pe foc.
5. Condimentele se adaugă la sfârșit
Condimentele trebuie adăugate abia după ce cartofii sunt gata. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai putea face crusta crocantă și delicioasă.
Acum că ai aflat ce nu trebuie să faci când vine vorba de acest preparate, noi îți dorim mult spor în bucătărie și poftă bună!