Ciorbă de fasole ca la mănăstire. Cele mai gustoase rețete. Se prepară foarte ușor

Ciorbă de fasole ca la mănăstire. Cele mai gustoase rețete. Se prepară foarte ușor

Gospodinele caută cele mai gustoase rețete de post, dar puține află cum se prepară ciorbele ca la mănăstire. Cu toate astea, bucătarii au sărit în ajutorul lor și le-au dezvăluit secretele.

Gospodinele care își doresc să facă ciorbă de post ca la mănăstire trebuie să urmeze câteva indicații. Specialiștii au dezvăluit care sunt cele mai gustoase rețete, dar și de ce ingrediente ai nevoie pentru a le prepara.

Ciorba de fasole și legume

Ciorba de legume este un preparat de post, iar rețeta ca la mănăstire va fi pe placul tuturor.

Ingrediente

Ne puteți urmări și pe Google News

o mână de păstăi galbene

2 ardei grași

1 dovlecel

4 cartofi

2 morcovi

1 ceapă

4 roșii

1 păstârnac

1 leg mărar

1 leg pătrunjel

1 lg leuștean

o crenguță de cimbru verde

1 l borș de putină

3 lg ulei

Mod de preparare

După curățarea și spălarea legumelor, într-o oală cu apă rece se pun la fiert ceapa, morcovul, păstăile și păstârnacul. După acest pas, se adaugă ardeiul gras, dovlecelul și cartofii și se lasă totul la fiert timp de 20 de minute. Iar înainte de final se adăugă roșiile, condimentele și uleiul. Poți adăuga la final și puțină verdeață.

sursa: Arhiva EVZ

Ciorbă de cartofi

Multe gospodine fac ciorbă de cartofi în timpul postului. Această rețetă este sățioasă, gustoasă și se prepară foarte ușor.

Ingrediente

5-6 cartofi

1-2 morcovi

1 rădăcină pătrunjel

½ rădăcină ţelină

1 legătură leuştean

1 legătură pătrunjel

1-2 căţei de usturoi

200 ml smântână

1-2 linguri făină albă condimente:

sare, piper, boia etc., după gust

opţional, o jumătate de ardei

Mod de preparare

Se spală, se curăță și se taie legumele, după care la fiert se pun cartofii, rădăcinoasele și ardeiul. În tot acest timp, separat se amestecă făina cu cu puțină apă până se obține o pastă omogenă, care se adăugă peste legume când sunt fierte. Ulterior, se mai lasă la fiert câteva minute, iar la final se adaugă usturoiul şi verdeaţa tăiată mărunt, iar după doar un minut, se oprește focul şi se pune capacul pentru câteva minute.

Ciorbă cu fasole de post mănăstirească

O altă ciobă de post este cea de fasole boabe sau uscată. O poate prepara oricine, dacă urmează câteva indicații.

Ingrediente

500 g fasole boabe uscată

2 cepe

1 morcov

2 ardei

100 ml suc de roșii

1 lingură pastă de tomate

1/2 ţelină mică

50 ml ulei

pătrunjel proaspăt

sare şi piper după gust

Mod de preparare

Pentru această rețetă, fasolea boabe trebuie aleasă și pusă la înmuiat cu o seară înainte. Apoi se fierbe în trei ape, cam zece minute, timp în care se spală și se curăță celelalte legume. Într-o altă oală se pune uleiul la încins, se adaugă legumele şi se lasă câteva minute să se călească. Se adaugă pasta de tomate, sucul de roșii şi supa de fasole, circa cinci polonice, apoi se lasă să fiarbă la foc mic circa 12 minute. După acest timp se adaugă peste legume fasolea fiartă, se mai lasă la fiert încă zece minute.

Ciorbă de post cu fasole verde

Ciorba de fasole verde este un preparat de post foarte gustos. Această rețetă este indicată și la dietă.

Ingrediente

500 g fasole verde

3 cartofi medii roșii

4 l apa

1 ceapa medie

1 morcov mare/ 6-7 morcovi baby

1-2 lingurițe cimbru uscat

1 lingură mărar proaspăt tocat

300 ml suc de roșii

3 linguri ulei

sare după gust

3-4 linguri oțet de mere

Mod de preparare

Pentru început se taie fasolea, cartofii, ceapa și morcovii, iar cele două din urmă se pun la călit în tigaia cu uleiul încins circa două minute. Ulterior, se adaugă și cartofii cu fasolea, dar și sucul de roșii. Următorul pas este să punem apa peste legume, adăugam cimbrul uscat și mărarul, sare după gust și acoperim oala cu capac. Totul se lasă la fiert circa 40 de minute, până ce toate legumele sunt fierte, apoi înainte cu cinci minute de a stinge flacăra aragazului, acriți ciorba cu oțet sau borș și adăugați mărar tocat mărunt.