Cheesecake fără coacere. Un desert răcoritor, gata în 10 minute

Cheesecake fără coacere. Un desert răcoritor, gata în 10 minute Sursa foto: 75750633 © Peteer | Dreamstime.com

De cele mai multe ori, weekendul petrecut în familie vine la pachet cu mese delicioase, dar și cu un deset pe măsură. Dacă ești în pană de idei și nici timp liber nu ai, poți încerca rețeta de cheesecake fără coacere. Este un desert răcoros, ușor de făcut, gata în doar 10 minute.

Cheesecake fără coacere este un desert perfect cu care să își surprinzi familia în acest weekend. Rețeta este una simplă și nici nu ai nevoie de foarte mult timp să o prepari, fiind gata în doar 10 minute. Ai nevoie de câteva ingrediente, multe fructe pentru decor și puțină imaginație.

Ingrediente pentru cheesecake fără coacere:

  • 300 g biscuiți;
  • 350 g mascarpone;
  • 250 g frișcă sau smântână dulce;
  • 80 g zahăr pudră;
  • 10 g vanilie;
  • 15 g fulgi de migdale sau nuci tocate mărunt;
  • 250 - 300 g fructe proaspete (zmeură, afine, mure, căpșuni sau struguri);
  • frunze de mentă pentru decor.
Cheesecake fără coacere cu căpșuni

Sursa foto: 72067838 © Olga Chekanovska | Dreamstime.com

 Pașii pentru un cheesecake fără coacere delicios

Bucătarul Natalia Cibotari prezintă în emisiunea sa de pe TV8 pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru a obține un cheesecake fără coacere delicios. Primul pas este este să pisați biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie sau blender. Dacă nu aveți unul, o puteți face cu ajutorul unui sucitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un bol puneți mascarpone, frișca, zahărul pudră și vanilia. Bateți cu un tel toate ingredientele pentru aproximativ cinci minute, până când obțineți o cremă uniformă, nici spumoasă dar nici foarte lichidă.

Totul este pregătit și puteți să montați cheesecake fără coacere. Crema puneți-o într-un poș pentru a fi mai ușor de pus. Puteți pune acest desert în pahare transparente, pentru un aspect vizual mult mai interesant. Montarea preparatului începe cu un strat de cremă, apoi adăugați două - trei linguri de biscuiți. Puneți biscuiți până acoperiți crema din pahar. La urmă puneți fructele întregi sau tăiate în jumătate și apoi presărați fulgii de migdale sau nuca tăiată mărunt. Puneți frunza de mentă și lăsați desertul la rece până la servire.

Puteți alege orice tip de fructe însă nu este recomandat să puneți ceva foarte zemos. Cele mai indicate sunt fructele de pădure, căpșunile sau strugurii. Pe ele le puteți pune întregi, astfel evitând să se scurgă zeama. În ceea ce privește biscuiții pentru rețeta de cheesecake fără coacere, acestea pot fi simpli sau cu cacao, însă fără cremă.