Când trebuie să adaugi vinul peste friptura de porc. Bucătarii au dezvăluit secretul

Când trebuie să adaugi vinul peste friptura de porc. Bucătarii au dezvăluit secretul Sursa Foto:adihadean.ro

Foarte multe gospodine se întreabă care este momentul perfect în care să adauge vinul peste friptura de porc. Bucătarii profesioniști au dezvăluit acest secret și au mai multe sfaturi pentru pasionații de bucătărie.

Bucătarii din întreaga lume au spus care este secretul legat de vinul din friptura de porc. Acesta poate fi adăugat în diferite momente al preparării, dar cel mai bine ar fi ca băutura să fie folosită atunci când carnea este pusă la macerat. Este foarte important ca în acest pas carnea să fie lăsată peste noapte în vin la macerat. Experții culinari au dezvăluit că dacă friptura va sta mai mult la macerat, va fi mult mai suculentă și aromată.

Alți chefi consideră că vinul trebuie adăugat abia atunci când tava este pusă în cuptor. Printre aceștia se numără și Sorin Bontea. Vinul conferă un gust puternic și este important să fie ales cu mare grijă. Pentru friptura din carne de vită sau de porc cel mai bun vin este cel roșu sec sau demisec. Vinul roșu sec este folosit, mai ales, pentru preparatele care conțin legume și ingrediente mai dulci.

Vinul alb este indicat pentru pește și preparatele mai ușoare. Cantitatea de lichid pe care o vei folosi diferă în funcție de cât de multă carne vrei să prepari. Așadar, cel mai bine este să urmărești o rețetă. Cei mai mulți bucătari folosesc vinul la începutul procesului de gătire pentru a se evapora și a lăsa în urma lui arome sănătase, bogate și dulci.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cât timp trebuie lăsată carnea la macerat

Carnea se lasă la macerat în funcție de tipul ei. În ceea ce privește carnea de vită, miel sau porc este recomandat ca această să fie marinată peste noapte. Cotletele și fripturile au nevoie de mai puțin timp de pregăttire, între trei și patru ore. Dacă vrei să prepari un pui întreg, acesta trebuie lăsat la macerat minim patru ore, iar bucățile de pus se marinează minim două ore.

Peștele are nevoie de cel mai puțin timp. Acest tip de carne trebuie lăsată minim o oră și jumătate la marinat. În ceea ce privește carnea roșie, ea are nevoie de o cantitate mai mare de marinată pentru că este mai groasă. Bucătarii profesioniști au recomandat ca marinata să fie gătită lent pentru ca preparatele din carne să fie delicioase. Foarte importante sunt și condimentele pe care le vei folosi, notează FANATIK.