Evenimentul Zilei > Sport > Anunţ despre Colţescu! UEFA a luat decizia. Satisfacţie pentru Pierre Webo
Anunţ despre Colţescu! UEFA a luat decizia. Satisfacţie pentru Pierre Webo

Anunţ despre Colţescu! UEFA a luat decizia. Satisfacţie pentru Pierre Webo

Reprezentanţii UEFA au anunţat miercuri, la nici 24 de ore după ce Sebastian Colţescu a jucat un rol-cheie în eliminarea lui Pierre Webo, antrenorul secund al al echipei Istanbul Başakşehir, că tehnicianului i-a fost anulat cartonaşul roşu primit de la Ovidiu Haţegan.

În acest context, fostul internaţional camerunez va lua loc pe banca de rezerve a campioanei Turciei miercuri seara, la reluarea meciului PSG-Istanbul Başakşehir, din Liga Campionilor. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu subiectul, amintim că partida a fost întreruptă marţi seara, în urma unui incident interpretat de stafurile şi jucătorii celor două formaţii ca fiind rasist.

Cu privire la anularea suspendării antrenorului secund, oficialii formaţiei Istanbul Başakşehir au anunţat pe Twitter, că Webo a scăpat de cartonaşul roşu. Când a fost întrebat de Haţegan cine creează probleme pe banca turcilor după ce a fluierat un fault, Colţescu a spus „negrul acela” şi a arătat în direcţia camerunezului, care iritat de adresare a început să ceară explicaţii pe un ton foarte ridicat şi indignat.

Colţescu: „Intenţia mea nu a fost să fiu rasist.”

În cele din urmă, atât cei de la PSG, cât şi cei de la Istanbul Başakşehir au decis să se retragă la vestiare din cauza incidentului preluat în presa internaţională şi descris de jurnaliştii marilor ziare şi de televiziunile de sport din Europa ca fiind un caz de rasism. Cu privire la cele îmtâmplate, arbitrul român incriminat a lansat următoarele precizări pe Twitter:

„Îmi pare rău pentru neînţelegere. Intenţia mea nu a fost să fiu rasist. Într-un astfel de context, uneori oamenii nu se exprimă corect şi pot fi înţeleşi greşit. Îmi cer scuze în numele uefa champions league. Sper că voi fi înţeles. @UEFA #notoracism #uefa”, a scris arbitrul craiovean. Revenind la reprogamare, meciul Paris Saint-Germain-Istanbul Başakşehir va fi reluat miercuri seara, de la 19:55, ora României.

Filmul incidentului de pe Parc des Princes

Meciul a fost întrerupt în minutul 16, la 0-0. Pierre Webo era oricum iritat după ce Haţegan dictase un fault împotriva echipei sale şi a devenit şi mai agitat când Colţescu a transmis prin cască faptul că a avut o ieşire care intra în conflict cu regulamentele UEFA. După ce a primit cartonaş roşu, Webo i-a reproşat lui Colţescu şi l-a întrebat de ce l-a făcut „negru”.

Cu privire la cele întâmplate marţi seara, responsabilii UEFA au evitat să descrie incidentul ca pe un „caz de rasism”, cu toate că majoritatea presei de profil din Europa a dat acest verdict cu privire la formula de adresare a lui Colţescu. „În urma unui incident la meciul din UEFA Champions League din această seară dintre Paris Saint-Germain FC şi Istanbul Başakşehir FK, UEFA a decis în mod excepţional – în urma discuţiilor cu ambele cluburi – ca minutele rămase să se joace mâine (miercuri), cu o nouă echipă de oficiali. Ora de start a fost fixată pentru 18:55 CET (19:55 în România)”, a transmis UEFA într-un comunicat de presă.

sursa: agerpres.ro

foto: Sebastian Colţescu discutând cu oficialii deranjaţi de adresarea lui