Evenimentul Zilei > Sport > Erdogan intervine în scandalul momentului din fotbal. Gestul arbitrului român face înconjurul lumii
Erdogan intervine în scandalul momentului din fotbal. Gestul arbitrului român face înconjurul lumii

Erdogan intervine în scandalul momentului din fotbal. Gestul arbitrului român face înconjurul lumii

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se implică în scandalul internațional provocat de arbitrul Sebastian Colțescu și critică dur reacția acestuia.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a reacționat după scandalul de rasism de la meciul PSG – Istanbul BB, din grupele Ligii Campionilor, în care este implicat arbitrul român Sebastian Colțescu.

Recep Tayyip Erdogan are legături puternice cu formația din Istanbul, iar reacția sa a fost foarte așteptată.

Ce mesaj a transmis președintele Turciei?

„Condamn cu tărie remarcile rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Başakşehir, şi cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii. #Nurasismului”, a scris preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, pe Twitter.

Și alți oficiali au comentat situația produsă în timpul meciului PSG – Instanbul Bașakhșehir

Ministrul turc al Tineretului și Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, fusese cel care postase primul un mesaj pe Twitter, la scurt timp după ce arbitrul de rezervă al meciului PSG – Istanbul BB, Sebastian Colţescu, a fost acuzat de rasism. „Rasismul este o crimă împotriva umanităţii! Suntem alături de reprezentanta noastră, Başakşehir”, a scris el.

Ministrul de externe al Turciei a salutat şi el, tot pe Twitter, „atitudinea onorabilă” a echipei Başakşehir, care a părăsit terenul după incidentul rasist. „Nu rasismului!”, a adăugat Mevlut Cavusoglu.

De unde a plecat totul?

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Webo, acuzând afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Colţescu i-a cerut în min. 13 lui Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de „negru”, iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Secundul Pierre Webo a reacționat imediat: „De ce spui negru? De ce spui negru? De ce îmi spui negru? Nu poți să spui negru”.

Meciul PSG – Istanbul Bașakhșehir a fost amânat pentru miercuri, la ora 19.55, ora României, scrie Digi24.