"Diplomație" la nivel înalt! Erdogan îl trimite pe președintele unei puteri nucleare să se caute la cap

"Diplomație" la nivel înalt! Erdogan îl trimite pe președintele unei puteri nucleare să se caute la cap

Recep Erdogan a criticat măsurile anunțaţe împotriva propagandei islamiste, în cuvinte extrem de jignitoare.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat crunt atitudinea omologului său francez Emmanuel Macron faţă de musulmani, mergând până la a pune sub semnul întrebării „sănătatea mintală” a preşedintelui Franţei.

Erdogan îi recomandă lui Macorn să-şi facă teşte de sănătate mintală

„Tot ce putem spune de un şef de stat care tratează milioane de membri ai diferitelor comunităţii religioase în acest mod este următorul lucru: faceţi mai întâi teste de sănătate mintală”, a declarat Erdogan într-un discurs televizat.

În urmă cu două săptămâni, Erdogan a denunţat drept o provocare declaraţiile preşedintelui francez despre „separatismul islamist" şi necesitatea „de a structura islamul” în Franţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un proiect de lege privind lupta împotriva „separatismelor” în Franţa, care vizează islamul radical, urmează să fie prezentat la începutul lunii decembrie. Planul urmăreşte să consolideze laicitatea şi principiile republicane în Franţa şi conţine mai multe puncte susceptibile să provoace tensiuni cu Turcia, cum ar fi un control consolidat al finanţelor moscheilor sau interdicţia de a forma imami în străinătate.

Erdogan are o explicaţie cu privire la atacurile  „anti-Islam şi anti-musulman

Această dispută se adaugă la un lungă listă de dezacorduri între Macron şi omologul său turc, care ia cu regularitate apărarea minorităţilor musulmane din lume. De la tensiunile din Mediterana la conflictul din Libia, trecând prin confruntările din Nagorno-Karabah, Parisul şi Ankara sunt pe poziţii divergente în privinţa a numeroase dosare.

Discursul anti-Islam şi anti-musulman reprezintă metoda cea mai profitabilă folosită de politicienii occidentali pentru a-şi ascunde eşecul, a adăugat Erdogan.

Emmanuel Macron a prezentat mai devreme în octombrie o serie de măsuri vizând combaterea militanţilor islamişti şi construirea unei forme de islam compatibile cu ceea ce a numit el „valorile Republicii”. Preşedintele francez a menţionat că guvernul său conlucrează cu principalul grup islamic din ţară pentru a edifica un „Islam al iluminării” care să poată trăi „în pace cu Republica”, informează Agerpres.