Evenimentul Zilei > Sport > FRF se implică în scandalul rasismului. Ce spune UEFA despre Colțescu?
FRF se implică în scandalul rasismului. Ce spune UEFA despre Colțescu?

FRF se implică în scandalul rasismului. Ce spune UEFA despre Colțescu?

Federaţia Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, din Liga Campionilor, şi va aştepta raportul UEFA în cazul de rasism în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colţescu.

Federaţia Română de Fotbal a declarat că incidentul din timpul meciului dintre PSD și Istanbul Başakşehir, car el-a avut ca protagonist pe arbitrul român Sebastian Colțescu, a ajuns în atenția oficialilor români.

FRF declară că în acest moment așteaptă raportul UEFA în ceea ce privește acuzațiile de rasism aduse românului.

„Federaţia Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Başakşehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colţescu, cel de-al patrulea oficial al meciului. Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federaţia Română de Fotbal aşteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute şi pentru a acţiona în consecinţă!”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Federaţia Română de Fotbal subliniază, totodată, că se delimitează ferm de orice acţiune sau declaraţie cu tentă rasistă sau xenofobă.

În minutul 16 al meciului PSG – Istanbul Başakşehir, jucătorii ambelor echipe au părăsit terenul de fotbal în urma gestului comis de arbitrul român Sebastian Colțescu. Arbitrul l-a eliminat pe antrenorul secund al echipei turcești, Pierre Achille Webo, care l-a acuzat de rasism.

În minutul 16, arbitrul român i-a cerut lui Hațegan să intervină și să-l calmeze pe antrenorul Webo, care a avut o reacție spontană cu privire la decizia luată de un arbitru de centru. În acel moment, Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund prin termenul „tipul negru”, iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo nu a stat pe gânduri prea mult și a protestat vehement acuzându-l pe român de rasism. Demba Ba, atacat în rezervă, a coborât imediat din tribune și i-a reproșat lui Colțescu că a făcut referire la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l cum i s-ar fi adresat dacă era o persoană de culoare albă.

Incidentul rasist din PSG – Basaksehir, analizat de UEFA

UEFA a reacționat rapid și a convocat o celulă de criză ajungând la concluzia că jucătorii au 7 minute la dispoziție să se întoarcă pe teren și să reia meciul, pentru a nu pierde la „masa verde”. Jucătorii de la PSG au revenit pe teren, dar cei de la Istanbul Başakşehir au refuzat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.