Evenimentul ZileiSportRuud Gullit, atac devastator la Ovidiu Hațegan. „Mă simt furat!”. Ajax-Chelsea, făcut praf

Ruud Gullit, atac devastator la Ovidiu Hațegan. „Mă simt furat!”. Ajax-Chelsea, făcut praf

Ruud Gullit, atac devastator la Ovidiu Hațegan. „Mă simt furat!”. Ajax-Chelsea, făcut praf
Partidă dificilă dusă cu greu la capăt de arbitrul român Ovidiu Hațegan, în Liga Campionilor.

Doi arbitri români și doi polonezi din camera VAR sunt acuzați că au făcut praf meciul Chelsea – Ajax, scor 0-1, din Liga Campionilor. Ovidiu Hațegan și „asistenul” Octavian Șovre au greșit flagrant împotriva batavilor, iar polonezii Marciniak și Kwiatkowski n-au reparat erorile nici după vizionările din camera VAR.

Lui Hațegan i se impute că nu a acordat un penalty pentru Ajax, dar mai ales anularea unui gol marcat de Promes.

„S-a folosit un cadru greșit, întârziat. Nu a fost ofsaid”, a reacționat Ruud Gullit. Fosta glorie a fotbalului olandez, în prezent analist sportiv la televiziunea beIN Sports, a continuat: „Imaginea pe care VAR ne-a prezentat-o nu surprindea cel mai important moment. Inițial, n-a fost ofsaid. Doar pe cadrul oferit de VAR era o diferență de milimetri sau centimetri”.

Căpitanul lui Ajax, Daley Blind, e categoric: „Am auzit că VAR a făcut o greșeală, una crucială. Dacă s-a petrecut astfel, atunci mă simt furat”.

Și cotidianul De Telegraaf a mers pe aceeași linie: „Ajax, furată!”. Arbitrilor  li se reproșează în special faza din minutul 2, când „șutul lui Van de Beek a fost oprit cu mâna de Marcos Alonso. Era penalty! Însă asistentul Șovre l-a alertat pe Hațegan, indicând un ofsaid la Tadici, deși acesta nu participa la joc. VAR sau Hațegan nu mai putea dicta lovitură de pedeapsă, pentru că s-a dat ofsaid”.

„Hațegan și prietenii lui au fost în rolul negativ”, a punctat De Telegraaf.


Accesează: