Doi arbitri români și doi polonezi din camera VAR sunt acuzați că au făcut praf meciul Chelsea – Ajax, scor 0-1, din Liga Campionilor. Ovidiu Hațegan și „asistenul” Octavian Șovre au greșit flagrant împotriva batavilor, iar polonezii Marciniak și Kwiatkowski n-au reparat erorile nici după vizionările din camera VAR.

Lui Hațegan i se impute că nu a acordat un penalty pentru Ajax, dar mai ales anularea unui gol marcat de Promes.

„S-a folosit un cadru greșit, întârziat. Nu a fost ofsaid”, a reacționat Ruud Gullit. Fosta glorie a fotbalului olandez, în prezent analist sportiv la televiziunea beIN Sports, a continuat: „Imaginea pe care VAR ne-a prezentat-o nu surprindea cel mai important moment. Inițial, n-a fost ofsaid. Doar pe cadrul oferit de VAR era o diferență de milimetri sau centimetri”.

Căpitanul lui Ajax, Daley Blind, e categoric: „Am auzit că VAR a făcut o greșeală, una crucială. Dacă s-a petrecut astfel, atunci mă simt furat”.

Și cotidianul De Telegraaf a mers pe aceeași linie: „Ajax, furată!”. Arbitrilor  li se reproșează în special faza din minutul 2, când „șutul lui Van de Beek a fost oprit cu mâna de Marcos Alonso. Era penalty! Însă asistentul Șovre l-a alertat pe Hațegan, indicând un ofsaid la Tadici, deși acesta nu participa la joc. VAR sau Hațegan nu mai putea dicta lovitură de pedeapsă, pentru că s-a dat ofsaid”.

„Hațegan și prietenii lui au fost în rolul negativ”, a punctat De Telegraaf.