Evenimentul Zilei > EVZ Special > Virusul s-a „scurs” accidental din laboratorul SUA? Kremlinul vine cu noi  acuzaţii privind originea Covid-19
Virusul s-a „scurs” accidental din laboratorul SUA? Kremlinul vine cu noi  acuzaţii privind originea Covid-19

Virusul s-a „scurs” accidental din laboratorul SUA? Kremlinul vine cu noi  acuzaţii privind originea Covid-19

Șeful parlamentului rus și aliatul cheie al lui Vladimir Putin, Vyacheslav Volodin, susține că are o nouă „explicație” cu privire la originea Covid-19.
Covid-19 ar fi putut proveni dintr-un laborator american ca urmare a unei scurgeri accidentale. Aceasta este afirmația neconfirmată a lui Vyacheslav Volodin, purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat din Rusia și membru de frunte al partidului de guvernământ Rusia Unită.

Vorbind marți cu colegi parlamentari, Volodin a sugerat, fără a furniza dovezi științifice pentru a susține afirmația sa, şi anume că Covid-19 s-a scurs din „un laborator american” din Wuhan, China.

„Pe fondul tăcerii statelor satelit americane și a modului în care SUA însăși tace, se poate trage o concluzie: evident, acest lucru se datorează faptului că au avut un fel de scurgere în aceste laboratoare, a mai declarat Volodin.

Al cui este laboratorul din Wuhan?

Volodin a cerut SUA să oprească cercetările pe care, potrivit lui, au provocat Covid-19 și a sugerat că Washingtonul ar căuta o modalitate despre cum să „compenseze toate țările care au suferit de pe urma pandemiei”. Dacă aceste studii nu vor fi oprite, lumea va fi „ostatică mult timp de acum înainte”, a spus el.

”În mod clar, a fost găsit în Wuhan. Dar din nou, al cui este laboratorul din  Wuhan? Un laborator american. L-au finanțat” , a susținut Volodin, dar nu a oferit nicio dovadă pentru afirmația sa.

În timp ce mulți au speculat că Covid-19 a scăpat din greșeală dintr-un laborator din China, această afirmație nu a fost dovedită. În februarie, o investigație a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a descoperit că este „extrem de puțin probabil” ca virusul să fi fost scurs dintr-un laborator din orașul Wuhan, experții considerând că s-a format la animale înainte de a se răspândi la oameni.

Cu toate acestea, ancheta OMS a făcut obiectul unui control în urma unor presupuneri îngrijorătoare şi anume: China nu a spus întreaga poveste agenției de sănătate publică a ONU, scrie RT.

Investigații de presă dezvăluie că SUA ar fi finanțat cu 3,7 milioane de dolari Institutul din Wuhan

Documentele obținute de Daily Mail ar indica faptul că Institutul de Virusologie din Wuhan, care ar fi realizat o serie de experimente cu coronavirus pe mamifere capturate în regiunea Yunnan (la peste 1500 km distanță de Wuhan), a fost subvenționat cu 3,7 milioane de dolari de guvernul Statele Unite.

O altă investigație de presă, realizată de Epoch Times New York,  dezvăluie despre o serie de cercetători de talie mondială de la Institutul Wuhan care ar fi studiat și chiar creat virusuri de natură sintetică, concluzionând că este aproape exclus ca piața din Wuhan să fie locul din care s-a propagat virusul, pentru că nu s-a putut stabili nicio conexiune clară între primele cazuri de infectare și piața incriminată, și că mai degrabă noul coronavirus este o creație de laborator.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.