Rusia, încă demonstrație de forță. Test reușit cu o nouă rachetă de interceptare

Rusia, încă demonstrație de forță. Test reușit cu o nouă rachetă de interceptare

Președintele rus Vladimir Putin e hotărât să țină NATO sub teroare. De ceva vreme încoace, nu e zi în care Ministerul rus al Apărării să nu se laude cu noi arme, cu teste de succes sau exerciții militare de proporții.

Ultima veste vine din Kazahstan, unde a fost testată cu succes o rachetă de interceptare care atinge o viteză de 3 kilometri pe secundă. Generalul rus care a anunțat succesul a ținut să facă o comparație, afirmând că această rachetă dezvoltă o viteză de peste patru ori viteza decât a unui glonț plecat dintr-o pușcă de asalt Kalashnikov.

Se reface Axa care a trecut întreaga lumea prin foc? Vor să-și transforme forța economică în putere geopolitică

"Ținta a fost atinsă cu precizia necesară"

"Echipa de luptă a trupelor de apărare aeriană și antirachetă a Forței Aerospatiale a efectuat o nouă lansare cu succes a unei noi rachete a sistemului rus de apărare antirachetă balistică la poligonul Sary-Shagan (Republica Kazahstan)", a declarat ministerul într-un comunicat.

Generalul-maior Sergei Grabchuk susține cî „noua rachetă interceptor a sistemului ABM și-a dovedit în mod fiabil caracteristicile, în timp ce echipele de luptă au îndeplinit cu succes sarcina, lovind o țintă falsă cu precizia necesară”.

Generalii în rezervă îl somează pe Macron să oprească „dezintegrarea” Franței. Pericol de război civil

Generalul a declarase anterior, într-un interviu acordat ziarului Krasnaya Zvezda al Ministerului Apărării, că cele mai noi rachete interceptoare vor face posibilă creșterea capacităților de luptă și îmbunătățirea caracteristicilor noului sistem ABM al țării.

Sistemul ABM operat de Forța Aerospațială a Rusiei este destinat să protejeze țara împotriva armelor de atac ale spațiului aerian.

Rusia monitorizează nava americană din Marea Neagră

În Marea Neagră, Flota Rusiei este în stare de alertă. Navele rusești monitorizează acțiunile USCGC Hamilton, o navă americană care a intrat în Marea Neagră pe 27 aprilie, a anunțat marți Centrul de control al apărării naționale din Rusia.

Anterior, a șasea flotă americană anunța că USCGC Hamilton a intrat în Marea Neagră „pentru a-i sprijini pe aliații și partenerii NATO”.

Ministerul rus de Externe a avertizat în repetate rânduri că prezența militară a puterilor neregionale în Marea Neagră nu facilitează stabilitatea regională,  notează Tass.

Bill Gates a devenit apărătorul Big Pharma. Nici gând să renunțe la proprietatea intelectuală asupra vaccinurilor

 

Ne puteți urmări și pe Google News