Bill Gates a devenit apărătorul Big Pharma. Nici gând să renunțe la proprietatea intelectuală asupra vaccinurilor

Bill Gates a devenit apărătorul Big Pharma. Nici gând să renunțe la proprietatea intelectuală asupra vaccinurilor

La aproximativ un an după ce Fundația Bill și Melinda Gates a preluat controlul răspunsului global la COVID-19, cu scopul de a oferi „acces echitabil” la vaccin țărolor sărace, rezultatele sunt contrare bunelor intenții invocate

Covid-19 ACT-Accelerator mecanism, susținut de Fundația Gates, are o politică declarată de a respecta drepturile exclusive de proprietate intelectuală ale producătorilor de medicamente din Occident. Soluția alternativă susținută de OMS, cunoscută sub numele de Covid-19 Technology Access Pool, sau C-TAP, care trebuia să încurajeze o sursă deschisă de tehnologii pentru vaccinuri și medicamente, vam bate pasul pe loc.

Tragedia din India a declamșat un val de critici

Pe măsură ce al celui de-al doilea val de Covid-19 din India a scăpat de sub control, mulți au început sî-l critice pe Gates pentru sprijinul său față de protecția drepturilor de proprietate intelectuală asupra vaccinurilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atenție la vaccinul Johnson & Johnson. Și bărbații sunt în pericol

Având în vedere deficitul de seruri de imunizare, țări precum India și Africa de Sud, dar și organizații internaționale de ajutorare și personalități publice au făcut apel să se renunțe la protecția proprietății intelectuale, astfel încât țările sărace să poată avea acces mai repede la vaccinuri. Directorul general al OMC, dr. Ngozi Okonjo-Iweala, a condus răscoala țărilor sărace care cer acest lucru, argumentând că există numeroase facilități care ar putea crește producția de vaccinuri în lunile următoare.â

În apărarea profiturilor Big Pharma

Gates nu e de acord cu "exproprierea" Big Pharma. "Filantropul" a declarat. în timpul unui interviu axordat postului Sky News, că eliminarea propriet['ii intelectuale nu ar fi utilă. „Problema nu sunt drepturile de proprietate intelectuală. Nu este ca și cum ar exista o fabrică de vaccinuri inactivă, cu aprobare dat de forurile de reglementare, care să facă vaccinuri sigure în mod magic. Știți, procesul de fabricație trebuie privit într-un mod foarte atent ", a explicat Gates. "Există tot felul de probleme legate de proprietatea intelectuală care au legătură cu medicamentele. Dar nu în ceea ce privește cât de repede se poate crește volumul de vaccinuri." În timp ce Gates insistă că nu există fabrici în lumea a treia capabile să producă vaccinurile brevetate în Occident, Institutul Serului din India este un exemplu clar că Gates fie minte, fie se înșală. În plus, multe dintre țările care cer renunțarea la drepturile de proprietate intelectuală au identificat facilități în care producția de vaccinuri poate fi accelerată rapid.

Se reface Axa care a trecut întreaga lumea prin foc? Vor să-și transforme forța economică în putere geopolitică

Industria farmaceutică fce, însă, presiuni asupra Administrației Biden pentru a se opune. Îngrijorarea Big Pharma e legată de declaraâia făcută de Katherine Tai, principalul oficial al lui Biden în ceea ce privește comerțul. Aceasta a declarat că Washingtonul ar „lua în considerare ce modificări și reforme” pot fi aplicate regulilor de proprietate intelectuală. În replică, Big Pharma susține că un vaccin, scrie site-ul zerohedge.com.

Generalii în rezervă îl somează pe Macron să oprească „dezintegrarea” Franței. Pericol de război civil